AKTUÁLIS HÍREINK

Kigyulladt egy családi ház Jobbágyiban 2021. december 02.

Reggel nyolc óra előtt pár perccel érkezett a jelzés a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére, mely szerint Jobbágyiban, a Fáy András úton kigyulladt egy családi ház.

Tesztelje tudását! 2021. december 01.

Elkészült az Országos Tűzmegelőzési Bizottság tizennyolcadik online tűzvédelmi tesztje. A legújabb tűzvédelmi teszt elsősorban a decemberi jeles ünnepekkel, a lakás- és fenyőfatüzek megelőzésével foglalkozik.

Mozgalmas napon vannak túl megyénk tűzoltói 2021. december 01.

Két esetben is úttestre dőlt fákhoz riasztották az elmúlt napon a Nógrád megyei tűzoltókat. Kedd délután Bánk és Romhány között akadályozta a járműforgalmat egy kidőlt, tíz méter magas fa, amelyet a rétsági hivatásos tűzoltók távolítottak el az úttestről. Szerda kora reggel a Dejtár és Patak települések közötti útszakaszt zárta le teljes szélességében egy tizenkét méteres, kidőlt nyárfa. A forgalmi akadályt a balassagyarmati hivatásos tűzoltók szüntették meg motoros láncfűrész segítségével.

Advent idején is előzzük meg a lakástüzeket 2021. november 29.

Vasárnap gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj. A tapasztalatok szerint az adventtől vízkeresztig tartó időszakban megduplázódik a lakástüzek száma, ezért nagyon fontos, hogy a következő hetekben még jobban odafigyeljünk családunk és otthonunk biztonságára.

Megyei ellenőrző gyakorlat Pásztón 2021. november 26.

Területi szintű ellenőrző gyakorlatot szervezett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a pásztói, a bátonyterenyei, a salgótarjáni, a szécsényi és a gyöngyösi hivatásos tűzoltóknak Pásztón, egy gumiipari üzem területén.

ESEMÉNYEK

Nincs egy aktív esemény sem.