Sok munkát adott kedden a heves esőzés tűzoltóinknak

2023. január 18. 17:43

A heves esőzés miatt mintegy tizenöt négyzetméteren nagy mennyiségű föld és törmelék csúszott a patakmederbe szerda délelőtt Pásztón, a Kékesi úton. Az omlás miatt a patak vízszintje megemelkedett és lakóházakat veszélyeztetett. A pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkénteseit riasztották a helyszínre. Az egységek a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett homokzsákokkal védték a lakóépületeket. A védekezési munkálatokba bekapcsolódtak az önkormányzat munkatársai is. A leszakadt földet és törmeléket egy munkagép távolította el a mederből. Személyi sérülés nem történt.

Hulladék és növényi törmelék torlaszolta el egy patak átereszét szerda délelőtt Somoskőújfalun, a Székely Bertalan utca és a Móra Ferenc utca kereszteződésénél. Mivel a víz nem tudott zavartalanul elfolyni, megemelkedett a patak vízszintje. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal kitakarították az átereszt, szabaddá téve ezzel a víz útját. 

Elárasztotta az esővíz egy családi ház pincéjét kedd délután Endrefalván, a Kossuth úton. Az ötven négyzetméteres pincehelyiségben körülbelül harminc centi mélyen állt a víz. A szécsényi hivatásos tűzoltók búvárszivattyú segítségével távolították el a vizet a pincéből. Az eset során nem sérült meg senki.

Fotók: Kapás Márton tű. főhadnagy – Nógrád VMKI

            Balla István tű. főtörzsőrmester – Salgótarján HTP

 


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap