Autóbalesethez és tűzesetekhez siettek szerdán a Nógrád megyei tűzoltók

2022. december 01. 10:14

Letért az útról és az árokba hajtott egy személyautó szerda reggel a 22-es főúton, Hugyag közelében. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet. Az egységek megtisztították az autó környékét a fáktól és bokroktól. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Lerakódott korom és kátrány izzott tegnap délelőtt egy Rákóczi úti családi ház kéményében, Lucfalván. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók eltávolították az égéstermék elvezetőből az izzó részeket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt annak felülvizsgálatáig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett szerda este egy családi ház hat négyzetméteres melléképülete Tolmácson, a Füvellő utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos oltani kezdte a tüzet. Az egység az izzó, parázsló berendezési tárgyakat oltotta el. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Balassagyarmat HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap