Káresetek a hétvégén

2022. szeptember 26. 10:26

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat reggel egy Petőfi Sándor utcai családi házban, Pásztón. A helyi hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után, méréseik során a lakás több helyiségében is kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberei egy nyílt égésterű vízmelegítőt annak felülvizsgálatáig kizártak a rendszerből. Az érzékelő jelzésének köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Meggyulladt a lerakódott korom egy családi ház kéményében Nógrádmarcalon, a Rákóczi úton szombat este. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eloltották a lángokat. Az egység felszólította a lakókat, hogy ne használják a kéményt annak szakember által történő felülvizsgálatáig. Személyi sérülés nem történt.

Kidőlt egy vályogház utcafronti falából egy megközelítőleg tizenkét négyzetméteres falrész vasárnap délután Etesen, a József Attila úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók fagerendákkal aládúcolták az épületet, majd kordonszalaggal elkerítették a veszélyessé vált területet. Személyi sérülés nem történt az eset során. A ház lakhatatlanná vált, lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be.

Fotók: Juhász Jácint tű. százados – Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap