Nógrádba került a vándorserleg

2022. június 16. 09:11

Június 14-én és 15-én negyedik alkalommal rendezték meg a közúti veszélyesáru- szállítást ellenőrző állomány országos versenyét. A rendezvény helyszínét a Katasztrófavédelmi Oktatási Központi péceli bázisa biztosította. A kétnapos megméretésen az időjárás mellett elméleti és gyakorlati feladatok állították kihívások elé a résztvevőket.

Kovács Bonifác tűzoltó ezredes, országos iparbiztonsági főfelügyelő a keddi nyitórendezvényen arról beszélt, a verseny célja nem csupán az, hogy az ország legjobb szakemberei összemérjék elméleti és gyakorlati ismereteiket, hanem az is, hogy átvegyék és megismerjék egymás jó gyakorlatait, ezáltal is magasabb szintre emelve a tudásukat.

A szakmai versenyre a húsz területi szerv nevezett egy-egy kétfős csapattal. A résztvevők az elméleti részben teszt kitöltésével, valamint egy esettanulmány megoldásával adtak számot tudásukról, majd a valóshoz közeli helyzetet szimulálva, egy „ellenőrzés” keretén belül mutatták be gyakorlati tapasztalataikat.

A csapatok munkáját nehezítette a szervezők által a feladatok megoldására kiszabott időkorlát is: a feladatsor, valamint az esettanulmány megoldására két óra, az ellenőrzési gyakorlat eredményes végrehajtására hetven perc állt rendelkezésre.

Az elsőséget végül Nógrád megye csapata hódította el, így Cene Gábor tűzoltó alezredes és Podholiczki Erik tűzoltó alezredes vihették haza a vándorserleget és viselik az ország legjobb közúti veszélyesáru-szállítás ellenőrei címet is. Mivel ez volt a harmadik egymást követő országos verseny, amit kollégáink megnyertek, ezért immár örökre Nógrád megyébe költözik a vándorserleg. A második legeredményesebb Somogy csapata lett, a harmadik helyen pedig Hajdú-Bihar megye szakemberei végeztek. 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap