Viharkárok és közlekedési balesetek adtak munkát csütörtökön tűzoltóinknak

2022. június 10. 09:27

Összeütközött két személyautó csütörtök reggel Szendehelyen, a Kossuth utcában. A rétsági hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentés ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben. Személyi sérülés nem történt.

Gáztűzhelyen felejtett olaj gyulladt meg Salgótarjánban, egy Makarenkó úti lakásban tegnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók a lángokat eloltották. A gázszolgáltató szakemberei leválasztották a tűzhelyt a hálózatról. Személyi sérülés nem történt.

Három esetben riasztották tegnap a viharos idő okozta káresetekhez a Nógrád megyei tűzoltókat. A 22-es főút 34-es kilométerszelvényénél öt fa dőlt az úttestre a kora esti órákban, majd késő éjjel Szécsényben, a Borjúpást utcában akadályozta a járműforgalmat egy kidőlt fa. Mindkét esetben a szécsényi hivatásos tűzoltók távolították el az útpályáról a fákat motoros láncfűrész segítségével. Őrhalomban, az Ifjúság úton egy családi ház kéményébe csapott a villám, melynek hatására az kettéhasadt és életveszélyessé vált. A balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei magasból mentő segítségével a tetőszintig visszabontották a kéményt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Letért az úttestről és fának ütközött egy személyautó péntek reggel a 2203-as úton, Érsekvadkert és Patak között. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből nem tudta elhagyni az autót. A rétsági hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították. Az egység a jármű áramtalanítása után átadta a helyszínt a rendőrségnek.

Fotók: Rétság KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap