A hétvége mérlege

2022. március 07. 12:17

Lerakódott égéstermék izzott egy családi ház kéményében Mátraverebélyen, a Rét úton szombat reggel. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították az izzó részeket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Lábsérülést szenvedett egy túrázó a Karancskút közelében szombat délután, saját erejéből nem tudott lejutni. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei hozták le a hegyről a bajbajutott túrázót, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik kórházba szállították.

Villanyoszlopnak ütközött egy mezőgazdasági munkagép Csitár külterületén vasárnap délután. Az oszlop az ütközés hatására rádőlt a munkagépre, az elektromos vezetékek elszakadtak. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók leemelték az oszlopot a traktorról. A helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek. Személyi sérülés nem történt.

Negyven darab körbála és tíz köbméter tűzifa égett egy Bocskai utcai családi ház udvarán, Bujákon vasárnap este. A tűz az épületet is veszélyeztette. A lángokat a pásztói és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint a Buják – Váralja Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei oltották el. 

Egy családi ház melléképülete égett teljes terjedelmében Somoskőújfalun, az Ifjúság úton tegnap késő éjjel. A lángok a ház tetőszerkezetére is átterjedtek. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap