Ezen a hétvégén sem unatkoztak a Nógrád megyei lánglovagok

2022. január 24. 10:23

Kéménytüzekhez és közúti balesetekhez is riasztották megyénk tűzoltóit a hétvégén.

Kigyulladt egy családi ház melléképületének tetőszerkezete és az épület oldalára felfutott borostyán Varsányban, a Dózsa György úton szombat délelőtt. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a növényt, a tetőszerkezetet megbontották, a lángokat eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Száraz fű és bozótos égett  körülbelül négyszáz négyzetméteren Litke külterületén szombat délután. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

Háromszor riasztották a Nógrád megyei tűzoltóegységeket kéménytüzekhez szombaton. Az egységek Endrefalvára, Varsányba és Diósjenőre vonultak. Az izzó részeket eltávolították a kéményekből, személyi sérülés egyik esetben sem történt. Diósjenőn az izzás a vályogfalra is átterjedt, ott a lánglovagoknak a falat is meg kellett bontani a tűz eloltásához.

Közösségi ház falának csapódott egy autó Bátonyterenyén, az Ózdi úton szombat este. Az ütközés hatására egy, az épülethez tartozó gázcső is megsérült. A helyi hivatásos tűzoltók ideiglenesen megszüntették a gázszivárgást és áramtalanították a járművet. Az autóban négy ember utazott, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Megrongálta a szél egy társasház tetőszerkezetét Balassagyarmaton, a Szontágh Pál utcában tegnap reggel. A leszakadó rész veszélyt jelentett a gyalogosokra, illetve az utcán parkoló autókra. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével, a lakók által biztosított lemezekkel rögzítették a zsindelyt. Az eset során senki nem sérült meg.

Az árokba hajtott és tetejére borult egy személyautó a 21-es főúton, Jobbágyi közelében tegnap délután. A gépkocsiban két ember utazott, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A pásztói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentés ideje alatt a forgalom egy sávon haladt.

Két esetben is kéménytűzhöz vonultak vasárnap a Nógrád megyei tűzoltók. Késő délután Kazáron, a Bem József utcában, pár perccel később Karancsalján, a Szabadság úton gyulladt meg a lerakódott égéstermék egy családi ház kéményében. Kazáron a bátonyterenyei, Karancsalján a salgótarjáni hivatásos tűzoltók tisztították ki a lerakódott kormot és kátrányt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotók: Forgó Zoltán tű. főtörzsőrmester – Bátonyterenye KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap