Elakadt kukásautóhoz és kéménytűzhöz is vonultak tegnap a Nógrád megyei tűzoltók

2022. január 05. 09:47

Lecsúszott az úttestről egy hulladékszállító gépjármű Csesztvén, a Kossuth Lajos úton tegnap délután, a kocsi egyik oldala megsüllyedt. Az elakadt jármű teljesen elzárta az utat. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kiszabadították az autót. A mentésbe két munkagép és egy kamionmentő is bekapcsolódott.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő Balassagyarmaton egy Hunyadi utcai családi házban tegnap este. A szécsényi hivatásos tűzoltók a helyszín rekonstruálása után vizsgálták a levegő összetételét, és kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét. A helyszínt átadták a gázszolgáltató munkatársainak. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom és kátrány izzott egy családi ház kéményében Rákóczibányán, a Kinizsi úton tegnap éjjel. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók az izzó részeket eltávolították és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a tüzelőberendezést, annak felülvizsgálatáig ne használja. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotók: Nógrád KMSZ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap