Lakástűzzel indult karácsony első napja

2021. december 25. 12:40

December 25-én reggel fél nyolc után pár perccel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Nógrádmegyerben, a Petőfi úton kigyulladt egy családi ház.

A kétszáznegyven négyzetméteres ház tetőszerkezete nyolcvan négyzetméteren égett. A salgótarjáni, a szécsényi, a bátonyterenyei és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei hat járművel, huszonnégyen siettek a tűzesethez. A tetőszerkezet megbontása után három vízsugár segítségével eloltották a lángokat. A házban négy ember lakott, mivel az épület lakhatatlanná vált, ők ideiglenesen rokonoknál lesznek elhelyezve. Személyi sérülés nem történt.

A legtöbb tűzeset nyílt láng használatára, elektromos hibára, fűtési rendellenességre, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza, pedig ezek mindegyike megelőzhető lenne. A hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes otthonra egy füstérzékelőt venni és egy porral oltó tűzoltó készüléket is készenlétben tartani, amivel az otthon keletkező tüzek biztonságosan elolthatók.

Fotók:    Kapás Márton tű. őrmester

                Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap