Mozgalmas napon vannak túl megyénk tűzoltói

2021. december 01. 08:56

Két esetben is úttestre dőlt fákhoz riasztották az elmúlt napon a Nógrád megyei tűzoltókat. Kedd délután Bánk és Romhány között akadályozta a járműforgalmat egy kidőlt, tíz méter magas fa, amelyet a rétsági hivatásos tűzoltók távolítottak el az úttestről. Szerda kora reggel a Dejtár és Patak települések közötti útszakaszt zárta le teljes szélességében egy tizenkét méteres, kidőlt nyárfa. A forgalmi akadályt a balassagyarmati hivatásos tűzoltók szüntették meg motoros láncfűrész segítségével.

Családi ház udvarán felhalmozott szén izzott Kishartyánban, a Rózsafa úton tegnap este. Az udvaron tárolt fűtőanyag a közelébe kiöntött, kályhából eltávolított hamu és parázs miatt gyulladt ki. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kézi erővel átforgatták és egy vízsugárral lehűtötték a szenet.

Letért az úttestről és árokba csapódott egy autó a 2-es út ötvenedik kilométerszelvényénél, Nőtincs közelében tegnap este. A rétsági hivatásos tűzoltók kihúzták az árokból a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Átizzott egy gerenda egy családi ház födémszerkezetében Bátonyterenyén, a Kúria úton tegnap késő éjjel. Az izzást a mellette futó, rossz állapotú kémény okozta. A helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei megbontották a födémet és egy vízsugárral eloltották a tüzet. A lakók közül senki sem sérült meg.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap