Halálos tűz Érsekvadkerten

2021. november 16. 12:30

Hétfő délelőtt fél 12 körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelem műveletirányítási központjába, amely szerint Érsekvadkerten, a Rákóczi úton egy idős ember többszöri jelzésre sem nyitott ajtót, a ház ajtaja pedig kormos volt.

Néhány percen belül hét tűzoltó két járművel érkezett a helyszínre és behatoltak az épületbe. A tűzoltók a házban egy földön fekvő embert találtak, akin már nem lehetett segíteni. A hetvenöt négyzetméteres parasztházban egy korábbi tűz még izzó nyomai voltak láthatóak. A konyhában egy ágyat, egy fotelt, az ajtófélfát és a konyha feletti födémet érintette a három négyzetméteren pusztító tűz. A tűzoltók a födém még izzó részeit eloltották. Az ott élő három macskát átadták a szomszédnak, aki befogadta az állatokat.  

A katasztrófavédelem a tűz pontos keletkezési idejét, helyét és okát vizsgálja.

Egy lakástűznél többnyire nem a hő, hanem a mérgező füst belégzése vezet tragédiához. Sok használati tárgyunk, bútorunk tartalmaz műanyagokat, ezek égésekor mérgező gázok keletkeznek. Életmentő lehet otthonunkban egy füstérzékelő, amely hangos sípolásával figyelmeztet, ha tűz keletkezett.

Fotók: Nógrád KMSZ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap