RSOE taggyűlés Salgótarjánban

2021. október 15.

Megrendezésre került a napokban, Salgótarjánban a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) Nógrád megyei taggyűlése.

Az eseményen jelen volt Dobai Sándor, az RSOE országos elnöke, Albert Kornél, az egyesület országos szervezetének munkatársa, Polyák András György az RSOE junior koordinátora és titkára, Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint a Nógrád megyei tagszervezet tagsága.

A közfeladatot ellátó, közhasznú, nonprofit társadalmi szervezet országszerte több mint ezer fős taglétszámmal és 30 tagszervezettel rendelkezik. Az RSOE számos olyan tevékenységet lát el, amelynek segítségével nagyban hozzájárulhat az állampolgárok biztonságának fokozásához, a katasztrófavédelem központi szervének megbízásából viharjelző rendszereket is üzemeltet. Az egyesület hosszú évek óta foglalkozik különféle mobilalkalmazások, szoftverek fejlesztésével, többek között a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) és TAVIHAR ingyenes tájékoztató alkalmazások mobil eszközökön futtatható változatának fejlesztésével.

A gyűlésen Juhász László tűzoltó alezredes, az egyesület Nógrád megyei tagszervezetének titkára köszöntötte a megjelenteket, majd beszámolót tartott a szervezet elmúlt évben végzett feladatairól. Seres Tibor tűzoltó ezredes hozzászólásában örömét fejezte ki az igazgatóság és az RSOE hosszú évek óta tartó együttműködése kapcsán, illetve köszönetet mondott az egyesület elnökének a közös rendezvények felkarolásáért. Ezután Dobai Sándor elnök úr tartott bővebb beszámolót az RSOE kiemelt feladatairól, valamint elmondta, hogy fontos célként kezelik az országos taglétszám növelését és az állomány fiatalítását is. 

A gyűlés munkaebéddel zárult, melynek során a résztvevők megvitathatták az elmúlt évek szakmai tapasztalatait.

Fotók: NMKI