Hétvégén is segítettek megyénk tűzoltói

2021. szeptember 27.

Lakástűzhöz és autóbalesethez is vonultak a hétvégén a Nógrád megyei tűzoltók.

Árokba hajtott egy személyautó Nemtiben, a Kossuth úton szombat este. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Vezetés közben rosszul lett egy sofőr Bátonyterenyén, a Madách úton tegnap délután. A vezető az út szélére húzódott, autója belülről zárva volt. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei felnyitották az autót és segítettek kivenni a sofőrt a mentőszolgálat munkatársainak.

Száraz fű égett Szécsény és Rimóc között, a 21133-as út mellett egy száz méteres sávon vasárnap délután. A szécsényi hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy családi ház negyvenöt négyzetméteres melléképülete Mátraszelén, a Gáborvölgy úton vasárnap délután. Odabent kilenc négyzetméteren égtek bútorok és berendezési tárgyak. A bátonyterenyei és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei két vízsugárral megfékezték a lángokat. Az épületben négy ember tartózkodott, akik még időben el tudták hagyni a helyiséget. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy családi ház konyhájában Tereskén, a Bem utcában vasárnap késő éjszaka. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A házból két propánbutángáz-palackot is eltávolítottak. Az épületben egy ember tartózkodott, őt könnyű sérülésekkel kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Villanyoszlopnak ütközött, majd árokba hajtott egy személyautó Acsa és Csővár között a 2106-os úton hétfő kora reggel. A berceli hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Salgótarján HTP

            Tamás Bence tű. őrmester- Bercel KVŐ