Közutasok segítették a tűzoltók munkáját

2021. szeptember 24. 10:33

Kigyulladt egy családi ház padlása és tetőszerkezete Nógrádmegyeren, a Petőfi úton szerda délután.

 Az ott lakók szerencséjére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai éppen az adott útszakaszon haladtak egyik munkaterületük felé és észlelték a házból felszálló füstöt.  A tűzesetet látva azonnal megálltak és bejelentették a 112-es segélyhívó számon, valamint figyelmeztették a házban tartózkodó fiatal anyukát és gyermekét. De nem tétlenkedtek a segítség kiérkezéséig sem, áramtalanították az épületet és elzárták a gázvezetéket is. Ezután a garázsból kiálltak a család autójával és két gázpalackot is kivittek onnan. A tűzoltóság kiérkezéséig biztosították a lakóház előtti útszakaszt, hogy a lehető legjobb helyen tudjanak majd megállni a tűzoltóautókkal.

A káresethez a szécsényi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei érkeztek ki. Az egységek a lángokat egy vízsugár segítségével megfékezték. A közútkezelő dolgozói gyors reagálásának, valamint a tűzoltók szakszerű munkavégzésének hála a tűzeset során senki nem sérült meg.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton is köszönetét fejezi ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársainak, amiért a nógrádmegyeri káreset során tanúsított bátor helytállásukkal segítették a tűzoltóság munkáját.

Fotók: Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap