Elhunyt Czibak Miklós nyugállományú tűzoltó alezredes

2021. július 30. 11:48

Életének 84. esztendejében elhunyt Czibak Miklós nyugállományú tűzoltó alezredes, a jogelőd Rétsági Tűzoltó-parancsnokság egykori parancsnoka.

Czibak Miklós 1938. január 21-én született Tiszaladányban. Iskolai tanulmányait követően a Tokaji Erdőgazdaságban helyezkedett el. Katonai szolgálatát 1959 novemberében kezdte meg, ahonnan 1962 februárjában szerelt le tizedesként.

Czibak Miklós 1962. június 10-én szerelt fel a Miskolci Tűzrendészeti Alosztály hivatásos állományába, mint beosztott tűzoltó. Jellembeli tulajdonságát a közösség iránti kötelezettségtudata, a segítőkészség és a megbízhatóság jellemezte. A tiszti iskola elvégzését követően vezetői beosztást látott el, 1969-től pedig a Rétsági Járási Tűzoltó-parancsnokság parancsnokaként látta el szolgálati feladatait. 

Czibak Miklós feladatait lelkiismeretesen, nagyfokú szorgalommal és hivatástudattal látta el.  Vezetőként nagyfokú figyelmet és türelmet fordított beosztottjai tevékenységének, munkavégzésének irányítására és beszámoltatására.  Tevékenyen kivette részét a járásokban működő területi önkéntes és vállalati tűzoltóságok szervezésében, irányításában, ellenőrzésében, valamint a működési feltételeik biztosítottságával, a tűzesetekben való közreműködésük szorgalmazásában és irányításában.

Hivatásos szolgálata alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban, 1979-ben megkapta a Tűzbiztonsági Érem arany fokozatát, valamint 1981-ben a Haza Szolgálatáért Érdemérem ezüst fokozatát is.

Szolgálati viszonya 1993. január 31-ei hatállyal szűnt meg.

Búcsúztatására 2021. augusztus 9-én, hétfőn 11.00 órakor kerül sor a rétsági temetőben.

Emlékét kegyelettel őrizzük.

 

Indexkép: NMKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap