Szerdán is szólt a sziréna Nógrád megyében

2021. július 29. 08:52

Tetőtűzhöz, gépjárműtűzhöz és gázszivárgáshoz is riasztották szűkebb hazánk tűzoltóit szerdán.

Száraz fű égett harminc négyzetméteren, Bátonyterenyén, a Dankó úton szerda délután. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Egy iskola tetőszerkezete égett négy négyzetméteren tegnap délután Palotáson, a Szabadság úton. A tüzet az ott dolgozók eloltották a tűzoltók kiérkezése előtt egy porral oltó készülékkel. A pásztói és a hatvani hivatásos tűzoltók, valamint a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a tetőt átvizsgálták és a tűz környezetét áthűtötték egy vízsugárral. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy bontás alatt álló személyautó szerda este Szarvasgedén, a Rákóczi úton. A pásztói hivatásos tűzoltók és a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei az égő járművet egy vízsugárral eloltották. A tulajdonos elmondta, hogy bontási munkákat végzett az autón, emiatt csaptak fel a lángok.

Egy törött gázcsonk okozott gázszivárgást tegnap este Mátraszőlősön, a Kertész utcában. A pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a csonkot ideiglenesen elszorították és a közeli ingatlanokat gázérzékelő műszerrel átvizsgálták. A mérések során sehol sem mértek veszélyes gázkoncentrációt. Az egységek a helyszínt átadták a gázszolgáltató munkatársainak. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A munkálatok idejére teljes útlezárás volt érvényben.

Fotók: Vadas Tamás tű. törzszászlós- Pásztó HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap