Mozgalmas hétfőn vannak túl a Nógrád megyei tűzoltók

2021. július 20. 09:48

Gépjárműtűzhöz, közúti balesethez és kidőlt fához is vonultak hivatásos tűzoltóink július 19-én.

Kidőlt és elektromos vezetékeket szakított le egy húsz méter magas fa tegnap reggel Csitáron, a Hársfa úton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát, a helyszínt átadták az áramszolgáltató munkatársainak. 

Árokba hajtott egy személygépkocsi hétfő délelőtt Szécsény és Őrhalom között a 22-es úton. A balesethez a szécsényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autót. A járműben csak a sofőr utazott, ő könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentés idején a forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere hétfő délután Salgótarjánban, a Makarenkó úton. A lángokat még a tűzoltók kiérkezése előtt meg tudta fékezni az autó tulajdonosa egy porral oltó készülék segítségével. A tűzesethez a helyi hivatásos tűzoltók lettek riasztva, akik áramtalanították a járművet, majd visszahűtötték a motorterét. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Letört, majd távközlési vezetékre zuhant egy nagyméretű fűzfa ága hétfő délután Nógrádkövesden, a Szécsénkei úton. A berceli hivatásos tűzoltók eltávolították az ágat kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével.

Kigyulladt egy ágy matraca Balassagyarmaton, a Munkás utcai gyermekotthonban hétfő este. Az esethez a helyi hivatásos tűzoltókat és a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tüzet az egységek kiérkezése előtt eloltották, a tűzoltók átszellőztették az épületet. Az otthonban hét gyermek és egy felnőtt tartózkodott. Személyi sérülés nem történt.

Fotók: Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap