A Nógrád megyei tűzoltóknak is adott munkát a viharos szél a hétvégén

2021. július 19. 09:32

Hat alkalommal riasztották a megye hivatásos tűzoltóit kidőlt fákhoz a hétvégén. A viharkárok mellett közúti balesethez és szabadtéri tűzhöz is vonultak.

Égett a tarló száz négyzetméteren szombat délelőtt Szügyben, a Béke úton. A lángokat a balassagyarmati hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték.

Megcsúszott, majd villanyoszlopnak ütközött egy autó szombat éjjel Bátonyterenyén, a Rákóczi úton. Az esethez a bátonyterenyei hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a járművet és a helyszínt a rendőrségnek átadta. Személyi sérülés nem történt.

Hat alkalommal riasztották tegnap a Nógrád megyei tűzoltókat kidőlt fák, letört faágak miatt vasárnap. Karancsalján melléképületre dőlt egy tíz méter magas fa. Salgótarjánban, a Haris közben egy 15 méter magas fa dőlt az úttestre, akadályozva ezzel a forgalmat. Nógrádmarcalon egy tíz méter magas, míg Herencsénynél egy négy méter magas fa dőlt az úttestre. Nógrádmarcal és Nógrádgárdony között egy tizenöt méteres fa, Endrefalva és Szalmatercs között pedig egy hat méter magas fa zuhant az úttestre. A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fákat feldarabolták, eltávolították a közútról és az épületről. Személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap