Több tűzesethez is riasztották szerdán a tűzoltókat

2021. június 17. 09:40

Hat beavatkozást igénylő esethez vonultak a Nógrád megyei tűzoltók június 16-án.

Két településre is veszélyes fák miatt riasztották a tűzoltókat szerda délelőtt. Alsótold térségében kettétört és úttestre dőlt egy hat méteres tölgyfa egyik része. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével megszüntették a forgalmi akadályt. Salgótarjánban, a Munkácsy úton pedig egy topolyafa egyik ága lehasadt és a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították az ágat.

Teljes terjedelmében égett egy traktor szerda este Csővár és Penc között. A traktor vezetője porral oltóval megkezdte a tűz oltását, végül a berceli hivatásos tűzoltók és a Csővári Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei két gyorsbeavatkozó vízsugárral fojtották el a lángokat. Az egységek megtisztították az úttestet a törmelékektől, olajfolyás miatt pedig helyszínre kérték a közútkezelő munkatársait. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

Összehordott szemét égett hatvan négyzetméteren szerda este a 2-es főút mellett, Hont térségében. A tüzet a rétsági hivatásos tűzoltók oltották el.

Teljes terjedelmében égett egy elektromos autó szerda késő este Salgótarjánban, egy Vároldal utcai kocsibejárón. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a gépjármű főakkumulátorai felrobbantak. Az egységek áramtalanították a segédakkumulátorokat, és porral oltók segítségével megfékezték a lángokat, majd egy vízsugárral visszahűtötték a járművet.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Fotók: Bercel KvŐ


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap