Négy közlekedési balesethez is riasztották megyénk tűzoltóit a hétvégén

2021. május 10. 10:51

Az elmúlt két napban összesen tizenhárom jelzés érkezett a megyei fő- és műveletirányítási ügyeletre. A Nógrád megyei tűzoltók hét műszaki mentéshez és hat tűzesethez vonultak. A beavatkozást igénylő esetek mellett kettő jelzés tévesnek bizonyult.

A régi tejüzem kerítése közé szorult egy fiatal őzbak szombat reggel Pásztón, az Alkotmány úton. A város hivatásos tűzoltói a helyi vadásztársaság vadőrével közösen kiszabadították, majd szabadon engedték az állatot.

Száraz fű égett tíz négyzetméteren szombat délután Bátonyterenyén, az Ózdi út mellett. A tüzet a város katasztrófavédelmi őrsének hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével eloltották.

Összeütközött két személygépjármű szombat délután Salgótarjánban, a Rákóczi úton. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Az erős szél következtében kidőlt egy távközlési oszlop, melynek vezetékei forgalmi akadályt képeztek szombat délután Karancsságon, a Rákóczi úton. Az esethez a szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik a szolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosították a helyszínt.

Összeütközött három személygépjármű és forgalmi akadályt okozott vasárnap délután a Kozárd és Pásztó közötti útszakaszon. A pásztói hivatásos és a bokori önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd biztosították és átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők két embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. Az utat a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták.

Egy szalmabála kapott lángra vasárnap délután Bátonyterenyén, a Bányász út mellett. Civilek megkezdték a tűz oltását, majd a város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal széthúzták a bálát és puttonyfecskendővel megszüntették a füstölést.

Motorvonat és személygépjármű ütközött össze vasárnap délután Szügyön, a Rákóczi úti vasúti átjáróban. A baleset következtében a vonat árokba sodorta a személygépkocsit, melynek négy utasa a balassagyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A vonaton összesen heten utaztak. Az egység áramtalanította a gépjárművet és biztosította a helyszínt. A baleset során senki nem sérült meg. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett vasúti pálya- és útszakaszt lezárták.

Összehordott szemét égett ötszáz négyzetméteren vasárnap délután Nógrádszakálon, az Ipoly úton. A szécsényi hivatásos tűzoltók vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépjármű vasárnap este Szécsényben, a Varsányi úton. A balesethez a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotó: Mészáros Hajnalka, Pásztó HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap