Kéménytűz Karancslapujtőn

2021. április 28. 08:35

Lerakódott égéstermék gyulladt ki egy kétszintes családi ház kéményében Karancslapujtőn, a Kőhegy úton április 27-én. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket és felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy felülvizsgálatig nem használhatja a kéményt. Az eset során senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Hivatalosan ugyan április 15-én véget ért a fűtési szezon, a hideg időjárás miatt a háztartások többségében még fűtenek. A fűtési szezon egyik veszélye a kéménytüzek, melyek többsége a kémény falára lerakódott korom és kátrányréteg miatt keletkezik. A magunk mögött hagyott fűtési szezon kezdetétől, 2020. október 15-étől 71 alkalommal riasztották Nógrád megyében a tűzoltókat kéménytűz miatt.

Kis odafigyeléssel az ilyen esetek megelőzhetőek! Fontos, hogy mivel és hogyan fűtünk, valamint a kémény rendszeres ellenőriztetése, tisztíttatása.

A lakossági kéményseprés változatlanul ingyenes. Mindenki éljen ennek a lehetőségével. További információ érhető el a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ weboldalon.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap