Tűz keletkezett egy bátonyterenyei családi ház kazánházában

2021. április 01.

Március utolsó napján hat tűzesethez riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat.

Melléképület tetőszerkezete égett tíz négyzetméteren szerda délután Nógrádmegyerben, a Petőfi úton. A lángok továbbterjedtek, az épület mögött száraz fű és összehordott szemét is lángra kapott mintegy száz négyzetméteren. A tüzet a szécsényi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház földszinti kazánházában tegnap délután Bátonyterenyén, az Irinyi János úton. A bátonyterenyei és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese két vízsugárral fékezték meg a lángokat és ventilátor segítségével átszellőztették az ingatlant. Az egységek kivittek egy propánbutángáz-palackot az épületből, majd visszahűtötték azt. Az eset során senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Szerda délután Őrhalomban, az Ipoly folyó partján, az esti órákban pedig Ludányhalászi külterületén száraz fű és bozótos égett ötszáz négyzetméteren. A tüzeket a balassagyarmati és szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el. Nádas kapott lángra kilencszáz négyzetméteren tegnap délután Bátonyterenyén, a Nemti út mögött, ott a salgótarjáni hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Indexkép: Bátonyterenye KvŐ