Karancslapujtőn és Hugyagon is családi ház szobája lángolt

2021. március 30. 09:04

Egy családi ház egyik szobája teljes terjedelmében és tetőszerkezetének háromnegyed része égett hétfő délelőtt Karancslapujtőn, a Hunyadi úton. A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az áramszolgáltató szakemberei leválasztották az ingatlant az elektromos hálózatról. Az eset során senki nem sérült meg, a lakókat ideiglenesen rokonok fogadtak be.

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház konyhájában és egyik szobájában hétfő délután Hugyagon, a Rákóczi úton. A tüzet a balassagyarmati és szécsényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották, majd ventilátor segítségével átszellőztették az épületet. A tűzeset során senki nem sérült meg, a ház lakója ideiglenesen rokonhoz költözött.

Hétfőn hat esetben vonultak a Nógrád megyei tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt. A tüzek néhány négyzetmétertől fél hektárig terjedtek ki. A szécsényi, rétsági és bátonyterenyei hivatásos, valamint a héhalmi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel, néhol vízsugárral fékezték meg a lángokat, melyek Rétságon, Nógrádmegyerben, Magyargécen, Bátonyterenyén és Palotáson pusztítottak.

Fotó: Salgótarján HTP


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap