Szalagkorlátnak ütközött egy gépjármű szerda hajnalban

2021. március 03. 09:22

Március 2-án szabadtéri tüzekhez, kéményből visszaáramló füsthöz és izzó koromhoz is vonultak a Nógrád megyei tűzoltók, míg szerda hajnalban közlekedési balesethez riasztották őket.

Száraz fű és nádas égett háromszáz négyzetméteren tegnap délután Szirákon, a Dózsa György úton. Magyargécen, a Petőfi utca mentén mintegy hétszáz négyzetméteren a nádas, míg Rimóc külterületén fél hektárnyi száraz fű és bozótos kapott lángra kedd délután. A tüzeket a berceli, szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei oltották el. Az esetek során senki nem sérült meg.

Visszaáramlott a füst egy lakóház kéményéből tegnap kora este Honton, a Bertók Dombi úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kitisztították az eltömődött kéményt, és felhívták a lakók figyelmét, hogy felülvizsgálatig ne használják azt. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében tegnap kora este Salgótarjánban, a Sugár úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéménykotró segítségével kitisztították a kéményt, és felhívták a lakók figyelmét, hogy felülvizsgálatig nem használhatják azt. Az eset során senki nem sérült és lakosság védelmi intézkedésre sem volt szükség.

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépjármű szerda hajnalban a 21-es számú főúton, Pásztó térségében. A pásztói hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A járműben egyedül a sofőr utazott, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap