Lángra kapott tetőszerkezet és visszaáramlott füst

2021. február 25. 09:43

Balassagyarmaton tetőszerkezet, lépcsőház és egy tároló gyulladt ki, Vanyarcon pedig egy kéményből áramlott vissza a füst február 25-én.

Kétszintes társasház tetőszerkezete kapott lángra mintegy ötven négyzetméteren, de égett a lépcsőház, valamint egy tároló helyiség szerda hajnalban Balassagyarmaton, a Rákóczi fejedelem úton. A társasházban csak egyetlen lakásban éltek, ők elhagyták az épületet. Az esethez a balassagyarmati, berceli, rétsági és szécsényi hivatásos tűzoltók vonultak: áramtalanították az épületet és elzárták a gázt. A gáz- és áramszolgáltató szakemberei elzárták a környező üzletek közműveit. Az egységek vízsugarakkal és egy létrasugárral fékezték meg a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg. Négy ember ideiglenesen rokonokhoz ment, de mivel a lakást a tűz nem érintette, ezért a szolgáltatások visszakapcsolása után hazatérhettek. 

Visszaáramlott a füst egy családi ház konyhájának kéményéből szerda délelőtt Vanyarcon, a Rózsadomb utcában. A berceli hivatásos tűzoltók átvizsgálták és kitisztították a kéményt, amely teljesen el volt tömődve. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a füstelvezetőt felülvizsgálatig nem használhatja. Az eset során senki nem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap