Zúgtak a láncfűrészek Nógrád megyében

2021. február 11. 09:11

Nógrád megyében az elmúlt 24 órában is tovább folytatódtak a csapadékos időjárás okozta beavatkozások.

A megye hivatásos és önkéntes egységei szerdán és csütörtök hajnalig közel negyven káresethez vonultak úttestre, vasúti sínekre és légvezetékekre dőlt fák, leszakadt faágak miatt. A műszaki mentésekhez a balassagyarmati, bátonyterenyei, rétsági, salgótarjáni és szécsényi hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Karancs Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak. Többségében a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották a salgótarjáni járás területére.

Szerdán a kora reggeli órákban egy húsz méter magas fa vasúti sínre dőlt, amelyre egy vonat ráfutott Litke és Ráróspuszta között. A szécsényi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészek segítségével megszüntették a forgalmi akadályt.

Salgótarjánban, a Nagymező úton távközlési vezetékre dőlt egy fűzfa ága szerda délután. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a Karancs Speciális Mentő, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai létraszer segítségével eltávolították a faágat. Az egységek a műszaki mentés ideje alatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

Szintén Salgótarjánban, a Szapolyai János úton egy hat méter magas fa elektromos vezetékre és háztetőre dőlt tegnap délután. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be. A káreset során anyagi kár nem keletkezett.

Szerdáról csütörtökre éjszaka, egészen ma hajnalig Salgóbánya, Somoskő és Bárna közelében körülbelül tizenöt méter magas fák dőltek az úttestre, Zagyvaróna és Rónafalu közötti útszakaszon pedig öt darab nyolc méter magas fenyőfa zárta el teljes szélességben az utat. A salgótarjáni és bátonyterenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészek segítségével megszüntették a forgalmi akadályokat.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Szécsény KvŐ

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap