Tűzesetek és szén-monoxid

2021. január 20. 08:29

Január 19-én Balassagyarmatra és Püspökhatvanba tűzeset miatt riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat, Karancslapujtőre pedig szén-monoxid miatt vonultak.

Tüzelőberendezés mellett lévő tűzifa gyulladt ki kedd reggel egy lakóházzal egybeépített melléképületben Püspökhatvanban, a Kertsor utcában. A tüzet a berceli hivatásos tűzoltók oltották el. Az épületből kivittek két propánbutángáz-palackot, melyeket hőhatás nem ért. Az eset során senki nem sérült meg.

Ipari létesítmény területén egy tíz köbméteres konténerben textil, bútor és ruhanemű égett kedden délelőtt Balassagyarmaton, a Horváth Endre utcában. A tulajdonos egy fali tűzcsapra szerelt vízsugárral megkezdte az oltást, végül a balassagyarmati hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban kedd délután Karancslapujtőn, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók rekonstruálták a körülményeket, méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlan levegőjében, ezért a gázszolgáltató munkatársát kérték a helyszínre, aki ideiglenesen kizárta a vízmelegítőt a rendszerből. Az eset során senki nem sérült meg, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap