Több kéménytűzhöz is vonultak a tűzoltók

2021. január 04. 09:57

A Nógrád megyei tűzoltók több kéménytűzhöz is vonultak, de riasztották őket árokba hajtott gépjárműhöz és lángoló autóhoz is az év első napjaiban.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében péntek délután Karancslapujtőn, a Kossuth úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók kéménykotró segítségével megszüntették az izzást és felhívta a lakó figyelmét, hogy felülvizsgálatig ne használja a kéményt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A mentőszolgálat a nehéz terepviszonyok miatt kérte a tűzoltók segítségét péntek délután Szandán, ahol a bejelentés szerint a település váránál egy mozgásképtelen férfit találtak. Az esethez a berceli hivatásos tűzoltók és az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület önkéntesei vonultak. A beavatkozást nehezítette, hogy a terepviszonyok miatt csak részben lehetett megközelíteni a helyszínt gépjárművekkel, a beavatkozók a segítséget kérőkhöz gyalogosan tudtak feljutni. Az egységek hordágy és támkerék segítségével, helyenként kötélbiztosítás mellett először az önkéntesek terepjárójához, majd a mentőautóhoz vitték le a sérültet, majd átadták őt a mentőszolgálat szakembereinek, akik kórházba szállították.

Árokba hajtott egy személygépjármű szombat délelőtt Salgótarjánban, a Csokonai úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépjárművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A járműben a sofőr egyedül utazott, sérülést nem szenvedett.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében szombaton kora este Szendehelyen, a Váci úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakó eltávolította a tüzelőberendezésből a tüzelőanyagot. Az egység kéménykotró segítségével távolította el a parázsló és izzó égésterméket. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Elakadt a sárban egy személygépjármű szombat este Diósjenő és Nagyoroszi közötti erdős területen. A műszaki mentést lassította, hogy a bejelentő nem tudta meghatározni a pontos helyét. A Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület végül megtalálta és kihúzta a sárból az elakadt járművet és visszakísérték a műútig.

Lerakódott korom égett egy családi ház kéményében vasárnap délelőtt Nógrádmegyerben, az Orgona utcában. A szécsényi hivatásos tűzoltók és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították az izzó égéstermékeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy felülvizsgálatig ne használják a kéményt. A ház hét lakóját átmenetileg szomszédok fogadták be.

Teljes terjedelmében égett egy személygépjármű vasárnap délután Pásztón, egy Szentlélek utcai családi ház udvarában. A pásztói hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet. A tűz következtében kormozódtak a szomszédos ingatlan tetőszerkezetének szarufái is. Személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap