Füst- és szén-monoxid-érzékelőkkel a biztonságért

2020. november 13.

Összesen nyolcszázötven füstérzékelőket és négyszáz szén-monoxid-érzékelőket juttatott el októberben valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A katasztrófavédelem célja az, hogy erősítse az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság legfontosabb célkitűzése a tűzmegelőzés, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat, előadássorozatokat és képzéseket szervez a bizottság, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát.

A testület jóvoltából már évek óta hagyomány, hogy a területi bizottságok kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal, és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz eszközöket, füst- vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át nekik. A berendezések felszerelésében is segítséget nyújtanak a katasztrófavédelem szakemberei.

Megyénkbe tizenhét füstérzékelő és nyolc szén-monoxid-érzékelő érkezett, hogy rövidesen már egy-egy család otthonában tegyen jó szolgálatot. A berendezéseket a területi tűzmegelőzési bizottságon keresztül kapják meg a családok. A rászoruló családok kiválasztása a karitatív szervezetek javaslata által történik. Az elosztáskor a családok szociális helyzetét, a veszélyeztetettséget, és a családtagok számát veszik figyelembe a szakemberek.

Fotó: Szőke Péter/BM OKF