Tűzesetek a hétvégén

2020. szeptember 21. 11:14

Az elmúlt három napban, a Nógrád megyei tűzoltók öt tűzesetnél és kettő műszaki mentésnél avatkoztak be, valamint további három jelzés minősült tévesnek.

Száraz fű égett tíz négyzetméteren péntek este Bátonyterenyén, a Béke úton. A tüzet a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral oltották el. Péntek este Nógrádszakálon és Pásztón is növényi hulladék égése, füstölése miatt kellett gyorsbeavatkozó sugárral beavatkozni a szécsényi és a pásztói hivatásos tűzoltóknak.

Tűz ütött ki egy családi ház padlásán péntek éjszaka Jobbágyiban, az Arany János úton. A pásztói hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta a padlásteret, az egyik gerendán még tapasztalt izzást, parázslást, melyet puttyonyfecskendő segítségével megszüntetett. A tűzesetet vélelmezhetően az elektromos bekötés okozhatta, ezért az egység áramszolgáltatót kért a helyszínre. A szakemberek leválasztották az ingatlant az elektromos hálózatról, ezért lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, tizenkét főt rokonok és ismerősök fogadtak be.

Összehordott szemét és gaz égett tíz négyzetméteren vasárnap délután Terényben, a Kossuth utcában, az árokparton. A berceli hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a környéken élők megfékezték a lángokat, majd az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral a parázsló és füstölő részeket oltotta el.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Indexkép: Nógrád MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap