Még van egy kis idő az alkotásra!

2020. szeptember 18. 08:58

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban is alkotói pályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére. Az immár hetedik alkalommal kiírt pályázatra készített alkotásokat már csak szeptember 30-ig lehet eljuttatni az igazgatóságra.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ezúttal is olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást. Az óvodások egyénileg készített szabadkézi rajzokkal vagy csoportos alkotásokkal, illetve kézműves remekművekkel pályázhatnak. Az iskolások kategóriájában három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) várják az alkotásokat. Ők ugyancsak szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot.

A pályaműveket szeptember 30-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen (H-CS: 8:00-15:00, P: 8:00-13:00), postai úton vagy e-mailen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz (3100 Salgótarján, Szent Flórián tér 1., abtenq.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh).

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A pályázatok területi elődöntőjének védnöke Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, egyben a Nógrád Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, melynek győztesei értékes ajándékokat kapnak, számos különdíj is gazdára talál majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda, iskola 2020” címet.

Indexkép: Nógrád MKI archívum


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap