Az elmúlt hétvége főbb beavatkozásai

2020. július 06. 13:31

A Nógrád megyei tűzoltók kigyulladt gépjárműhöz, kidőlt és lehasadt fákhoz, közlekedési balesethez és szabadtéri tűzhöz is vonultak július első hétvégéjén.

Kigyulladt egy személygépjármű motortere péntek reggel Salgótarjánban, a Budapesti úton. A helyi hivatásos tűzoltók két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszám segítségével oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Lehasadt egy tizenöt méter magas cseresznyefa tíz méter hosszú ága péntek reggel Dorogházán, a Rákóczi úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat.

Két személygépjármű ütközött össze pénteken, a délutáni órákban Érsekvadkert és Ipolyszög között, a 22-es főúton. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók, valamint az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesületének önkéntesei áramtalanították a gépjárműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A mentők hét embert kivizsgálásra kórházba szállítottak.

Százötven darab bála és összehordott gumiabroncsok égtek ezer négyzetméteren szombat hajnalban Sámsonháza külterületén. A pásztói, bátonyterenyei és salgótarjáni hivatásos tűzoltók három gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az oltásban három munkagéppel a helyiek is segédkeztek. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

Úttestre és kerítésre dőlt egy huszonöt méter magas fa szombat délelőtt Salgótarjánban, a Hérics utcában. A városi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Indexkép: Illusztráció

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap