Idén Nézsán mérték össze tudásukat az önkéntes tűzoltók

2020. július 06. 09:49

Az önkéntes és létesítményi tűzoltók versenyét a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség, Nézsa Község Önkormányzata és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében rendezték meg július 4-én, Nézsán.

Az egész napos rendezvény reggel kilenc órakor a Reviczky-kiskastélyon helyet kapott Szent Flórián dombormű felszentelésével és koszorúzásával vette kezdetét, majd a résztvevők felvonultak a verseny helyszínéig. A felvonulást követően a rendezvényt Styevó Gábor Nézsa község polgármestere nyitotta meg ünnepi beszédével. Az ünnepélyes megnyitón Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke csapatzászlót adományozott a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetségnek, melyet az elnök Szemerády Zoltán tű. alezredes vett át. Az adományozott csapatzászlón Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesülete is emlékszalagot helyezett el. Ezt követően a csapatzászló is felszentelésre került.

A megnyitó után kezdetét vette a tűzoltó verseny, amelynek keretében az önkéntes és létesítményi tűzoltók tűzcsapszerelés és kismotorfecskendő szerelés versenyszámban mérhették össze tudásukat, összesen huszonhárom csapat.

A versenyt követően Seres Tibor tű. ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója megköszönte a résztvevőknek a sportszerű és balesetmentes versenyzést, valamint az önkéntesek által egész évben végzett munkát, majd gratulált a versenyzőknek és a további munkához jó erőt és egészséget kívánt. Az igazgató beszéde után Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta az önkéntesség vitathatatlanul fontos szerepét, s egyben megköszönte a megye minden önkéntes tűzoltójának, hogy önzetlen munkájukkal erősítik Nógrád megye tűzvédelmét.

Az eredményhirdetés végén a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökének különdíját Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesülete vehette át, majd a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke emléktárgyat adományozott Styevó Gábornak, Seres Tibor tű. ezredesnek, Petrován Attilának, a Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület elnökének, Barczi Sándornak, a Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesülete elnökének és Bartos Józsefnek, az Endrefalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

A Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség által 2018 évben alapított vándorkupát pedig a legjobb időeredményt elérő egyesület, immáron harmadik egymást követő évben is a Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesülete nyerte el, így a kupát idén már véglegesen hazavihették.

 

A verseny eredményei:

Kismotorfecskendő-szerelés:

I. Szécsényfelfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület

II. Endrefalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Tűzcsapszerelés:

Felnőtt - női:

I. Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

II. Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesülete

III. Diósjenői - Rétsági - Váci Önkéntes Tűzoltó Egyesületek vegyes csapata

Felnőtt - férfi:

I. Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesületének 2. csapata

II. Endrefalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

III. Csővári Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

IV. Szécsényfelfalui Önkéntes Tűzoltó Egyesület

V. Nógrádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

VI. Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület

VII. Ságújfalu Község Polgárőr és Tűzoltó Egyesületének 1. csapata

VIII. Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület

IX. Rónafaluért Baráti Társaság

X. Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület

XI. Váci Önkéntes és Polgárőr Egyesület

XII. Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület

XIII. Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület

XIV. Rétsági Önkéntes Tűzoltó Egyesület

XV. Salgótarjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ifjúsági - fiú:

I. Nézsa Önkéntes Tűzoltó, Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület

II. Endrefalvai Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Létesítményi tűzoltók:

I. Interfa Kft.

Fotó: Nógrád MKI, KSM


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap