Hétvégi beavatkozások

2020. június 29. 11:13

Június utolsó hétvégéjén füstölő gépjárműhöz, megdőlt kisbuszhoz és forgalmi akadályt képező fákhoz is vonultak a Nógrád megyei tűzoltók.

Út szélén álló kisbusz veszélyesen megsüllyedt péntek délután a bárnai elágazó közelében. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók jármű támasszal és fával megtámasztották a kisbuszt, majd a balassagyarmati műszaki mentő szer kiérkezését követően mentőkötél és csörlő segítségével úttestre vontatták a járművet.

Úttestre dőlt egy harminc méter magas fa szombat hajnalban Mátrakeresztes közelében. A pásztói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

Szombaton a reggeli órákban egy hibrid személygépjármű központi akkumulátora füstölt a mihálygergei víztározónál. A helyszínre a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Karancs Speciális Mentőszolgálat, Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak. A tűzoltók emelőpárnák segítségével megemelték a járművet így hozzáfértek az akkumulátorhoz és porral oltó készülékekkel megszüntették füstölését.

Lehasadt és az út felé dőlt egy húsz méter magas akácfa egyik ága szombat este Rónafalu és Zagyvaróna között. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével eltávolították a lehasadt ágat.

Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Fotó: KSM (Mihálygerge)


Széchenyi 2020 Kohéziós Alap