Vegetációs tüzek Nógrád megyében

2020. április 09. 10:48

Szerdán a szabadtéri tüzek sok munkát adtak Nógrád megye hivatásos tűzoltóinak.

Etes, Mátraverebély, Sámsonháza, Karancskeszi és Magyargéc határában is szárazfű és bozót kapott lángra, a lángokat a szécsényi, pásztói és salgótarjáni hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal és puttonyfecskendőkkel rövid idő alatt eloltották.
Dejtáron a Lőrinci utcában családi ház kertjében kerti hulladékot égettek, a tűz a szomszédos kerítésre és épületre is átterjedt. Az ingatlan tulajdonosai a balassagyarmati hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték az oltást, egy főt füstmérgezéssel, egy másik személyt kézsérüléssel, a harmadik lakót pedig füstmérgezés gyanújával kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai. A tüzet végül a kiérkező tűzoltók oltották el.

Kishartyánban egy családi ház konyhájában a gázpalack nyomáscsökkentő szelepénél csaptak fel a lángok, a salgótarjáni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos a tüzet eloltotta. A kiérkező egységek az épületet átvizsgálták, átszellőztették. A tulajdonos figyelmét felhívták, hogy a sérült gázpalackot ne használja, azt a vásárlás helyére vigye vissza. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Fotó: Szécsény KvŐ

 

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap