Tűzesetek megyeszerte

2020. április 02. 13:03

Száraz fű égett és lerakódott korom izzott szerdán megyénkben.

Húsz négyzetméteren égett a száraz fű szerdán kora délután Bátonyterenyén, a vasútállomáshoz vezető gyalogút mentén, majd nem sokkal később száz négyzetméteren Karancslapujtőn, a Nógrádi úton. Ugyancsak száraz fű és bozótos égett délután öt hektáron Ecsegen, a Petőfi úton.  A bátonyterenyei, a salgótarjáni és a pásztói hivatásos tűzoltók, valamint a Bokori Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket.

Salgótarjánban, a Medves körúti garázssornál fa hulladék és erdei aljnövényzet égett szerda este, kétszáz négyzetméteren. Fenyves erdő aljnövényzete égett ezer négyzetméteren ezzel szinte egy időben Magyargécben, a Petőfi utca végénél is. A salgótarjáni és szécsényi hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzeket.

Beizzott a lerakódott korom egy családi ház kéményében szerda este Nógrádkövesden, a Madách Imre úton. A berceli hivatásos tűzoltók az alsó tisztítónyílásnál vízsugárral szüntették meg az izzást, közben kihúzós létra segítségével feljutottak a tetőre és kitisztították a kéményt. A fűtést más módon meg lehetett oldani, így az ott lakó három felnőtt otthonában maradhatott. 

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotó: Nógrád MKI archívum

Széchenyi 2020 Kohéziós Alap