Aktualitások

A tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól szóló 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet (Szvr.) 2012. május 9-én módosult. Ez alapján a tűzvédelmi szakvizsgákról készített jegyzőkönyvet nem kell megküldeni a hatóságnak, hanem elegendő félévente a szakvizsgát tett személyekről egy összesítést küldeni (Szvr. 8. § (4):

8. § (4) Az oktatásszervezők a sikeres vizsgát tett személyekről félévente, a tűzvédelmi hatóság által meghatározott formátumban tájékoztatják a tűzvédelmi hatóságot, mely összesítést készít.

Tekintettel arra, hogy az Szvr. 2012. május 9-én módosult, első alkalommal az oktatásszervezőknek a 2012. május 9. és 2012. június 30. közötti időszakban a 1-5. és 12. számú foglalkozási ágakban sikeres vizsgát tett személyekről kell adatokat szolgáltatni, melyet a megadott formátumban kitöltve, 2012. augusztus 31-ig, kizárólag elektronikusan, a szakvizsga.nograd@katved.gov.hu címre kell megküldeni. A 2012. május 9. és 2012. június 30. közötti időszakban lezajlott szakvizsgákról akik már megküldték a sikeres vizsgát tett személyekről az adatokat, azoknak még egyszer nem kell.

A korábbi időszak vizsgáiról a hatóságnak rendelkezésre állnak a megküldött szakvizsga jegyzőkönyvek.

A 2012. július 1. és 2012. december 31. közötti időszakban a 1-5. és 12. számú foglalkozási ágakban sikeres vizsgát tett személyekről az összesítést 2013. január 31-ig kell megküldeni, majd minden félévet követően az azt követő hónap utolsó napjáig.

Az adatszolgáltatáshoz szükséges táblázat letölthető a BM OKF (www.katasztrofavedelem.hu \ Tűzoltóság \ Szolgáltatási felügyelet \ Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő oktatásszervezése (http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=felugyelet_oktatasszervezok) és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (Tűzvédelem/Tűzvédelmi szakvizsgáztatás/Letölthető dokumentumok) weblapjáról.