Sport


Versenyek, amelyeken 2017-ben részt vettünk:

 • Április 8-án a világ első, országhatárokon átnyúló nemzetközi geoparkjában, a Novohrad-Nógrád Geopark természetvédelmi területének páratlan szépségű környezetében rendezték meg a III. Karancs Gyalogtúra és Családi Napot. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) Nógrád Megyei Tagszervezete és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett esemény célja a megye természeti szépségének bemutatása mellett a kölcsönös szakmai együttműködés elmélyítése volt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4777-iii-karancs-gyalogtura-ezuttal-somosko-varahoz
 • Április 27-én az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen szervezte meg az Országos Terepfutó Bajnokságot a komáromi Monostori Erődben. A versenyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Tóth Gábor tűzoltó alezredes, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Odler Dávid tűzoltó zászlós, Kiss Dániel tűzoltó őrmester, Danczák Attila tűzoltó őrmester, Kovács Péter tűzoltó főtörzsőrmester, Racs János tűzoltó őrmester, Verebélyi Tibor tűzoltó főtörzsőrmester, Kusnyár Norbert tűzoltó törzszászlós és Longauer Péter tűzoltó százados, csapatvezetőből álló team képviselte. A tizenegy versenyző női és férfi kategóriában, különböző korcsoportokban mérette meg magát. Az első korcsoportos férfi (nyílt kategóriában) hatezer méteres távon a dobogó harmadik helyén végzett a Sági Bence tűzoltó főhadnagyból, Odler Dávid tűzoltó zászlósból és Kiss Dániel tűzoltó őrmesterből álló hármas, a többi megyei induló a középmezőnyben zárta a versenyt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4807-ismet-a-komaromi-erodben-futottak
 • Május 11-én  száznyolcvankét versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot az ötödik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon. A sporteseményen három Nógrád megyei tűzoltó képviselte az igazgatóságot. Buga Dávid tűzoltó őrmester, Fazekas Ádám tűzoltó őrmester és Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester az erős középmezőnyben zártak.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4810-harom-nogradi-indulo-a-turul-lepcsofuto-bajnoksagon
 • Május 19-én  a festői szépségű Balaton-felvidéken, Zánka településen rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Atlétikai Bajnokságát, ahol a katasztrófavédelem állományának legjobb sportolói mérették meg magukat. Az eseményen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tíz munkatársa vett részt: Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Longauer Péter tűzoltó százados, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Balázs Zoltán tűzoltó őrmester, Sinkó Tamás tűzoltó őrmester, Tamás Bence tűzoltó őrmester és Valent Tamás tűzoltó őrmester.  A Nógrád megyei csapat összetettben a tízedik helyen zárta a pontszerző bajnokságot, emellett születtek kiemelkedő egyéni eredmények is: Galanics Petra tűzoltó főhadnagy a női száz méteres síkfutás aranyérmét hozta el, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy a női távolugrás versenyszámában állhatott a dobogó legmagasabb fokára, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester pedig férfi súlylökésben az országos ötödik helyezést szerezte meg.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4820-ket-elso-helyezessel-tertek-haza-zankarol
 • Május 20-án  tizenkettedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban, a Sportcentrum salakos pályáján a Baranyi Tamás Emléktornát május 20-án. A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület által szervezett barátságos versengésen az előző évek hagyományainak megfelelően a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyeválogatottja is részt vett. A Longauer Péter tűzoltó századosból, Sági Bence tűzoltó főhadnagyból, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmesterből,Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmesterből, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmesterből, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmesterből, Sándor Attila tűzoltó őrmesterből és Danczák Attila tűzoltó őrmesterből álló csapat mindhárom csoportmeccsét megnyerte, majd az ezt követő döntőt jelentős fölénnyel: 3:0-as győzelemmel zárta. A „Katasztrófavédelem” nevet viselő, tűzoltókból álló csapat hét csapatot maguk mögé utasítva aranyéremmel térhetett tehát haza az emléktornáról.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4821-a-tuzoltok-nyertek-a-baranyi-tamas-emlektornat
 • Június 9-10 között  a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság immár ötödik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt Ózdon. A pecások sorát a Nógrád megyei „Palóc Kanócáztatók” csapata is erősítette. Bár az első három helyezett közé a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot képviselő Szabó Csaba tűzoltó őrnagyból, Bóna Csaba tűzoltó századosból és Horváth Csaba tűzoltó századosból álló „Palóc Kanócáztató” csapat nem jutott be, már önmagában a sportélményért is megérte a csapatnak részt venni a rendezvényen.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4845-ozdon-horgasztunk
 • Június 17-én ismét megmérette magát a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyén Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje. A Besztercebányai Kerületi Tűzoltó Igazgatóság által a szlovákiai Besztercebányán megrendezett megmérettetésen a nógrádi versenyző az előkelő hatodik helyezést érte el korcsoportjában. A TFA SLOVAKIA 2017 névre keresztelt nemzetközi szintű versenynek nyolcvan versenyző vágott neki, köztük cseh, szlovák, lengyel és magyar tűzoltók. Az erőpróba négy versenyszámból állt, amelyeket négy percen belül kellett teljesíteni, majd szintén négy perces pihenőidő állt rendelkezésre a következő versenyszám helyszínére való átjutásra. A végeredmény az összes versenyszám idejéből és az esetleges büntető pontok összegéből állt össze.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4863-hatodik-lett-denes-gabor-az-eros-tuzoltok-nemzetkozi-versenyen
 • Június 21-22 között másodszor rendezték meg Nógrád megyében, a Karancs-hegy és a Medves-fennsík völgyében fekvő Salgótarjánban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának keretében a kispályás labdarúgótornát. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának tagjai voltak: Virág Zsolt tűzoltó alezredes, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Sándor Attila tűzoltó őrmester és Danczák Attila tűzoltó őrmester, a hálót pedig Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester védte. A nógrádi csapat a középmezőnyben zárta a tornát. A döntőben a szabolcsiak büntetőkkel győzték le 2-1-re Borsod csapatát, így ők vihették haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget. .
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4859-a-szabolcs-megyei-tuzoltok-nyertek-az-orszagos-kispalyas-labdarugotornat
 • Augusztus 25-26 között Békés megye negyedszer adott otthont a TFA (Toughest Firefighter Alive) nemzetközi tűzoltó sportbajnokságnak. Az idén hat országból százhatvanegy tűzoltó érkezett a nemzetközivé vált viadalra – Nógrád megyéből négy hivatásos tűzoltó mérette meg magát. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, Buga Dávid tűzoltó őrmester, Kürti Péter tűzoltó őrmester és Orosházi Máté tűzoltó őrmester vett részt a kétnapos erőpróbán. A legeredményesebb Nógrád megyei induló Buga Dávid tűzoltó őrmester volt, aki 6 perc 03 másodperces idejével a hatvanhét induló közül a tizenhetedik helyen zárt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4933-nograd-megyei-tuzoltok-a-legerosebb-tuzoltok-versenyen
 • Szeptember 6-án első alkalommal rendezett terepkerékpár-versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Baj és Vértesszőlős közötti katonai lőtéren megrendezett sporteseményen egy Nógrád megyei tűzoltó is kipróbálta magát. Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetője haladó kategóriában indult, ahol a középmezőnyben végzett..
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4937-amatoroknek-egy-kor-haladoknak-ketto
 • Szeptember 9-én Eger gyönyörű belvárosa adott otthont az immár negyedik alkalommal megrendezett Tűzoltó Tájfutó Versenynek, amelyet az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesülettel közösen szervezett a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A szeptember 9-i országos versenyen állóképességüket, gyorsaságukat és tájékozódási képességüket mérték össze hét megye tűzoltói. A IV. Tűzoltó Tájfutó Versenyen egy Nógrád megyei induló vett részt: Verebélyi Tibor tűzoltó főtörzsőrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója. A főtörzsőrmester a Férfi 21B kategóriájában a dobogó legfelső fokára állhatott.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4941-salgotarjani-siker-az-egri-tajfuto-versenyen
 • Szeptember 15-én harmadik alkalommal rendezték meg Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren a Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbáját. A hagyományteremtő célú verseny 2015-ben indult útjára, a vándorserleget akkor és tavaly is sikerült a városban tartani, idén azonban elhódította azt egy berceli tűzoltó. Erejének tesztelésére 2017-ben huszonhét Nógrád megyei tűzoltó vállalkozott, s nőtt az önkéntes tűzoltók érdeklődése is a verseny iránt. A versenyzőknek négy állomáson kellett szintidőre végrehajtaniuk a nagy fizikai állóképességet és egyben koncentrációt is igénylő feladatokat. Az eredményhirdetés során kiderült, hogy az első helyezést Cseman Gergő tűzoltó őrmester, a berceli katasztrófavédelmi őrs tűzoltója érte el, második lett Magyar Bálint tűzoltó őrmester, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója, míg a dobogó harmadik fokára Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltója állhatott. Különdíjat vehetett át továbbá a verseny legidősebb versenyzője is, aki ugyancsak Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester volt. A Balassagyarmat Város Önkormányzata által 2015-ben alapított vándorserleget Cseman Gergő tűzoltó őrmester hódította el.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4950-eros-tuzoltok-versenye-balassagyarmaton
 • Szeptember 20-án hetedik alkalommal futottak fel a tűzoltók a salgótarjáni Garzonház tizennyolcadik emeletére a Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokság keretében. A tűzoltók zöme két és három perc közötti időeredményekkel ért fel, épp csak kicsit lemaradva a lift sebességétől. A tizennyolc nevező a salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokságokról, valamint a rétsági, a berceli, a szécsényi és a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrsökről érkezett, illetve indult két kolléga az igazgatóság állományából is.  A harmincöt év alattiak korcsoportjában 2 perc 24 másodperces időeredményével első helyezést ért el Dénes Gábor tűzoltó zászlós, második lett Longauer Péter tűzoltó százados, míg a harmadik helyen Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester zárt. A harmincöt év felettiek kategóriájában 2 perc 45 másodperces idővel Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester állhatott a dobogó legfelső fokára, Kukucska Róbert tűzoltó őrmester a második helyezést érte el, Jakabos Roland tűzoltó őrmester pedig a harmadik lett. Különdíjat adott át a legjobb salgótarjáni versenyzőnek Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata, a díjat Dénes Gábor tűzoltó zászlós vehette át. Igazgatói elismerésben részesült továbbá az elmúlt időszakban nyújtott szakmai- és sportteljesítményéért Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, aki jutalmát a lépcsőfutó verseny keretei között vehette át..
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4953-a-lift-1-perc-egy-ugyes-tuzolto-pedig-2-perc-24-masodperc-alatt-ert-fel-a-18-ra
 • Szeptember 23-án rendezték meg Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri, 23 emeletes épületében a 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságot, ahol a Nógrád megyei területi verseny első két helyezettjéből megalakult páros - Dénes Gábor tűzoltó zászlós, és  Longauer Péter tűzoltó százados - az előkelő országos harmadik helyezést érte el. A két Nógrád megyei tűzoltó 3 perc 57 másodperc alatt szaladt fel a huszonharmadik emeletre.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4957-orszagos-harmadik-a-nogradi-lepcsofuto-paros
 • Szeptember 27-28 között a Karancs völgyének festői környezetében elterülő Komravölgyi víztározón rendezték meg a IV. Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyt, amelyen hat két főből álló tűzoltócsapat vett részt. A huszonnégy óra alatt kifogott halmennyiség összesítését követően kiderült, hogy az első helyezett a Cserzsovszky Gábor tűzoltó zászlós és Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester alkotta Hátul-Izo csapat lett 17,56 kilogramm hallal, a második helyen a Szabó Csaba tűzoltó őrnagyból és Horváth Csaba tűzoltó századosból álló Csabik végeztek 14,34 kilogrammnyi uszonyossal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Fülöp László tűzoltó főtörzsőrmesterből és Borbás Tamás tűzoltó őrmesterből álló Fish Man csapat állhatott 8,1 kilogrammnyi kihorgászott hallal. Különdíjat vehetett át a legnagyobb halat kifogó tűzoltó is: Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, aki 9,92 kilogrammos halat akasztott ki a vízből.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4960-24-oran-at-horgasztak-a-tuzoltok-mihalygergen
 • Szeptember 29-én szervezte meg az országos korongvadász versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a napkori lőtéren. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében három balassagyarmati hivatásos tűzoltó vett részt a megmérettetésen: Mizera Pál Csaba tűzoltó zászlós, Csampa Tamás tűzoltó főtörzsőrmester és Buga Dávid tűzoltó őrmester. A balassagyarmati tűzoltócsapat tagjai először vettek részt közösen ilyen versenyen, ahol rengeteg tapasztalattal gazdagodtak és jövőre ismét nekivágnak a megmérettetésnek.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4962-orszagos-korongvadasz-verseny-napkoron
 • Október 5-én a budapesti Tüskecsarnok Sportuszodában szálltak vízbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2017. évi Országos Pontszerző Bajnokság Országos Úszóbajnokság résztvevői. A versenyszámokban hat Nógrád megyei induló mérette meg magát: Szeles Péter tűzoltó alezredes, Lakatos Balázs tűzoltó százados, Hordós Dániel tűzoltó főhadnagy, Kecskés Bence tűzoltó hadnagy, Balla István tűzoltó főtörzsőrmester és Kiss Dániel tűzoltó őrmester. A legjobb egyéni eredményt Kecskés Bence tűzoltó hadnagy érte el, aki száz méteres mellúszásban korcsoportja hatodik helyezését érte el. Dobogós eredménnyel zártak a négyszer ötven méteres férfi gyorsváltó harminc év alatti korcsoportjában a Kiss Dániel tűzoltó őrmesterből, Hordós Dániel tűzoltó főhadnagyból, Lakatos Balázs tűzoltó századosból és Kecskés Bence tűzoltó hadnagyból álló Nógrádi csapat tagjai, akik 2 perc 28 másodperccel időeredményükkel bronzérmesek lettek.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4969-a-valtos-dobogo-harmadik-fokara-usztak-be-a-nogradi-tuzoltok
 • Október 7-én második alkalommal rendezte meg a szlovákiai Füleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a „Nógrád Tűzoltója” című rendezvényt. A magyar színekben induló hat Nógrád megyei versenyző: Tóth Gábor tűzoltó alezredes, a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Bódi Péter tűzoltó zászlós, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója, Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester és Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs hivatásos és egyben az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói, továbbá Varga Balázs, az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület és Bunder Tamás, az Őrhalom és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület önkéntes tűzoltói. A harminc év felettiek között két dobogós eredmény is született: Tóth Gábor tűzoltó alezredes a harmadik, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester pedig az előkelő második helyezést érte el.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4971-nograd-tuzoltoja-2017
 • November 16-án ismét Miskolc adott otthont a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságának. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Longauer Péter tűzoltó százados, Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Kecskés Bence tűzoltó hadnagy, Szegi Tamás tűzoltó hadnagy, Rigó Richárd tűzoltó zászlós és Világosi Kornél tűzoltó őrmester vett részt a bajnokságon. Galanics Petra tűzoltó főhadnagy a legeredményesebb női indulóként súlycsoportjában első helyezést ért el, abszolút kategóriában pedig a második helyen zárt. A férfiaknál Rigó Richárd tűzoltó zászlós súlycsoportjában aranyérmes lett, míg abszolút kategóriában negyedik helyezést ért el. Szintén dobogós eredménnyel zárta a bajnokságot Longauer Péter tűzoltó százados, aki súlycsoportja harmadik helyezését hozta el. A Nógrád megyei csapat a csapatversenyben ötödik lett, az összetettben pedig a hatodik helyen végzett.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4998-fekvenyomo-bajnoksag-–-ujra-miskolcon

 

Versenyek, amelyeken 2016-ban részt vettünk:

 • Február 6-án Salgótarjánban négyen is pályára álltak a katasztrófavédelem állományából a II. alkalommal megrendezett CIB Jótékonysági Amerikai Futball Gálán. A Nógrád és Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságok állományán túl a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is képviseltette magát a versenyen, sőt mi több, Hajdu Mártonék csapata az előkelő második helyezést érte el. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából a Rascals nevet viselő csapat védőfalának egyik tagjaként Lakatos Balázs tűzoltó százados, a katasztrófavédelmi mobil laborjának parancsnoka lépett pályára a gálán.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4210-amerikai-futballal-a-beteg-gyermekekert
 • Február 23-án a Nyíregyházi Városi Stadion tekepályája adott otthont kedden az országos tekebajnokságnak, ahol összesen tizenegy katasztrófavédelmi igazgatóság csapata mérte össze a tudását – köztük a Nógrád megyei.  A„Nógrádi tekések” névre hallgató csapatában Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Juhász László tűzoltó alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő, Bóna Csaba tűzoltó százados és Csombor István tűzoltó főtörzsőrmester, a műszaki osztály munkatársai mérették meg magukat. A szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazták, "a legkevesebbet tökölő tekés” díja Csombor Istvánnál talált gazdára.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4246-orszagos-tekeversenyt-rendeztek-nyiregyhazan
 • Február 26-án a főváros adott otthont a Fekvenyomó Bajnokságnak, amellyel elkezdődött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság idei országos pontszerző bajnoksága. A megmérettetésen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Longauer Péter tűzoltó százados által vezetett csapat képviselte, melynek tagja volt Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Fóri László tűzoltó zászlós, Rigó Richárd tűzoltó zászlós, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Világosi Kornél tűzoltó őrmester, Vincze Ádám tűzoltó őrmester, Borbás Tamás tűzoltó őrmester és Orosházi Máté tűzoltó őrmester. Az igazgatóság állományából résztvevők egyaránt szép eredményeket értek el a versenyen, ezért a tizenhárom csapat eredményeit összegezve a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata a harmadik helyen zárta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fekvenyomó bajnokságát.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4249-tobb-mint-ketszazan-indultak-a-fekvenyomo-bajnoksagon
 • Március 22-én a szentesi uszodában tartották meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2016-os úszóbajnokságát, ahol a  katasztrófavédelem versenyzői huszonkét számban mérték össze erejüket. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából hatan: Pál Erika, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Opolcsik Iván c. tűzoltó zászlós, Balla István c. tűzoltó főtörzsőrmester és Kiss Dániel tűzoltó őrmester vett részt a versenyen, csapatvezetőjük, Longauer Péter tűzoltó százados irányításával. Az eredményhirdetést követően igazgatóságunk két ezüstéremmel tért haza a versenyről: II. korcsoportban a női ötven méteres mellúszásban Pál Erika nyerte el az ezüstérmet, illetve ugyanebben a korcsoportban az ötven méteres hátúszás második helyezését is ő hódította el. 
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4273-huszonharom-csapat-mintegy-ketszaz-nevezo-az-uszobajnoksagon
 • Március 26-án a Fair Play Football Roadshow ötödik évada a Salgótarjánban megtartott tornával vette kezdetét, ahol a hat Nógrád megyei csapat között pályára léptek a salgótarjáni tűzoltók is. A tűzoltók csapata – élükön Berecz György tűzoltó ezredes, megyei igazgatóval, Zsemberi Zsolt tűzoltó törzszászlóssal, Hegedűs Péter tűzoltó zászlóssal, Balogh Gergely tűzoltó zászlóssal, Bodzás Szabolcs tűzoltó főtörzsőrmerterrel, Sándor Attila tűzoltó őrmesterrel, Prezenszki Péter tűzoltó őrmesterrel, Puporka Dániellel, valamint Kalácska Csaba őrnaggyal, a NAV Nógrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság igazgató-helyettesével – mindvégig tisztességgel küzdött, s ez az összehangolt, jól működő csapatmunka meghozta gyümölcsét. Több nyertes meccs után a tűzoltók nyerték meg ugyanis a Fair Play Football Roadshow salgótarjáni döntőjét.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4280-a-tuzoltok-gyozelmevel-indult-az-otodik-evad
 • Április 16-án mintegy hatvan résztvevővel tartották meg a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) Nógrád Megyei Tagszervezete és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében a II. Karancs Gyalogtúrát. A túra a Bükki Nemzeti Park Nógrád-Ipoly Tájegység központjában lévő bázisról indult, és a résztvevők a három kilométeres táv során megtekintették az Országzászló Emlékhelyet, majd az átjátszó-adó telepét, a Kálváriát, végül az Alkotmány útra leereszkedtek és elsétáltak az ország első, földalatti bányamúzeumáig, ahol nagyjából egy órás idegenvezetés során tekintették meg az egykor még működő bányarendszert. A II. Karancs Gyalogtúra és Családi nap hatvan résztvevője a bázisra visszaérkezve további különböző izgalmas programokon vehetett részt...
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4308-ii-karancs-gyalogtura
 • Április 27-én az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg az országos terepfutó bajnokságot, amelynek a komáromi Monostori Erőd adott otthont. Bajnokot egyéniben és csapatversenyben is hirdettek, utóbbi kategóriában Nógrád megye hódította el az elsőséget a férfi I-es korcsoport csapatversenyében. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében résztvevő versenyzők: Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Virág Zsolt tűzoltó alezredes, Kusnyár Norbert c. tűzoltó törzszászlós, Nagy Attila c. tűzoltó zászlós, Fekete Attila c. tűzoltó zászlós, Odler Dávid c. tűzoltó zászlós, Verebélyi Tibor c. tűzoltó főtörzsőrmester, Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester és Szilágyi Ádám, csapatvezetőjük pedig Longauer Péter tűzoltó százados, Nógrád megye tűzoltóinak sporttisztje volt. .
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4328-aranyeremmel-tertek-haza-a-nograd-megyei-tuzoltok
 • Május 20-21. között  második alkalommal rendezték meg a sport- és családi napokat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Gazdasági Ellátó Központtal és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal karöltve. A sportnapokon a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a Longauer Péter tűzoltó százados által vezetett csapat képviselte, melynek tagja volt Bujtárné Szűcs Annamária tűzoltó alezredes, Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, Szőllős Alexandra tűzoltó főhadnagy, Pál Erika, Bakos Krisztián tűzoltó alezredes, Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, Jakubovics Zoltán tűzoltó alezredes, Tóth Gábor tűzoltó őrnagy, Balla Ferenc tűzoltó őrnagy, Szeles Péter tűzoltó százados, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Opolcsik Iván tűzoltó zászlós, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Kiss Dániel tűzoltó őrmester. Galanics Petra a női 100 méteres síkfutásban a harmadik helyen, Szőllős Alexandra 400 méteren az ötödik helyen végzett, valamint távolugrásban a második helyet szerezte meg. Kézigránát hajítás női versenyszámában a negyedik helyet szerezte meg Pál Erika, a súlylökés férfi kategóriájában Pásztor János a harmadik helyen zárt. Az igazgatóság csapata, Longauer Péter, Sági Bence, Kiss Dániel és Szilágyi Ádám négyese, a 4x400 méteres férfi váltójában a negyedik helyezést érte el. Szombaton is több versenyszámban indultak kollégáink: sárkányhajóversenyen negyedik helyen zárt a csapat, asztali tenisz versenyen Jakubovics Zoltán az előkelő első helyezést érte el, streetball versenyszámban a Longauer Péter, Opolcsik Iván, Szemerády Zoltán, Bakos Krisztián, Sági Bence csapata pedig a harmadik helyen végzett. A Tűzoltó Erőpróba számban Tóth Gábor, Dénes Gábor és Kiss Dániel hármasa aranyérmet nyert, a horgászok versenyében Horváth Csaba a harmadik helyezést érte el. Az igazgatóság „Nógrádi Palócok” csapata a főzőversenyre is benevezett, ahol a juhtúrós sztrapacska, vaddisznó pörkölttel a bronzérmet érdemelte el.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4353-ismet-zanka
 • Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4354-szines-programokkal-folytatodott-a-csaladi-nap-zankan
 • Május 21-én Rendvédelmi Labdarúgó Tornát rendeztek a balassagyarmati műfüves pályán. barátságos, jó hangulatban zajló meccseken a balassagyarmati tűzoltók – Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes, Dobrocsi Zoltán tűzoltó alezredes, Podholiczki Erik tűzoltó főhadnagy, Orgoványi János c. tűzoltó főtörzsőrmester, Mizera Pál Csaba c. tűzoltó zászlós, Hodászi László c. tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila c. tűzoltó főtörzsőrmester, Istvanovszki Róbert, Orosházi Máté tűzoltó őrmester, Szabó Gábor Vince c. tűzoltó főtörzsőrmester - mindvégig eredményesen szerepeltek. A vegyes csapatban egy tűzoltó, Pásztor János c. tűzoltó főtörzsőrmester is pályára állt, aki egyben elnyerte a torna legjobb kapusának járó címet is. A döntőben egyértelmű végeredmény született, a balassagyarmati tűzoltókból álló csapat 2:0-os abszolút győzelemmel nyerte meg a tornát.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4351-rendvedelmi-tornat-nyertek-a-tuzoltok-balassagyarmaton
 • Május 25-én rendezték meg Magyarországon a Kihívás Napját, amelyen idén először a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálati csoportja és a hivatali munkarendben dolgozó állománya is részt vett. A résztvevők saját testsúlyos edzést, lábtengót, futballt, csocsót, biliárdot játszottak, de napjában többször fekvőtámaszoztak, sor került tűzoltó-gépjárműfecskendő toló versenyre is, legnagyobb sikere pedig az asztalitenisznek volt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4360-a-salgotarjani-tuzoltok-is-reszt-vettek-a-kihivas-napjan
 • Május 28-án tizenegyedik alkalommal rendezték meg Salgótarjánban, a Sportcentrum salakos pályáján a Baranyi Tamás Emléktornát. A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület által szervezett barátságos versengésen az előző évek hagyományainak megfelelően a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyeválogatottja is részt vett. A megyei katasztrófavédelem tíz főből álló csapatot indított, a csapattagok: Longauer Péter tűzoltó százados, Hegedűs Péter tűzoltó zászlós, Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Fodor Máté tűzoltó őrmester, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester, Szilágyi Ádám és Puporka Dániel. A tűzoltók csoportjukban három győztes meccset tudhattak magukénak, így jutottak tovább a végső döntőbe, ahol a „Plató” csapata bizonyult jobbnak, a végeredmény 2:0 lett az ő javukra, a „Katasztrófavédelem” nevet viselő, tűzoltókból álló csapat az előkelő második helyen zárta az emlékversenyt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4362-masodik-helyen-zarta-az-emlektornat-az-igazgatosag-csapata
 • Május 27-28 között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg az ózdi „Stégmester” elnevezésű katasztrófavédelmi horgászversenyt. A tizenkilenc induló között a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság HORG-ÁSZOK csapata is megmérettette magát, köztük Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő, Horváth Csaba tűzoltó százados, az informatikai osztály kiemelt főelőadója, valamint Bóna Csaba tűzoltó százados, a műszaki osztály kiemelt főelőadója. A verseny huszonnégy órájában a Nógrádiak összesen 55,71 kilogramm halat fogtak, mellyel az összesítésben a hetedik helyet szerezték meg.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4365-orszagos-horgaszverseny-ozdon
 • Június 14-15 között Nógrád megyében, a Karancs-hegy és a Medves-fennsík völgyében található Salgótarjánban rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának idei utolsó viadalát, a kispályás labdarúgó tornát. A versenyt a házigazda Nógrád megyei csapat nyerte. A bajnokság első napján az ünnepélyes megnyitót követően sorsolás döntötte el, hogy a selejtezőben ki melyik csoportba került, majd a kétszer tizenöt perces körmérkőzések határozták meg a csoportokon belüli sorrendet.  A szerdai nyolcaddöntőbe a Békés, a Veszprém, a Baranya, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Csongrád, a Hajdú-Bihar, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Nógrád megyei csapat küzdötte be magát, innen már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem.  A csapatok közül végül Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Nógrád megye gárdája jutott a legjobb négy közé. A helyosztót Hajdú-Bihar és Csongrád játszotta, a harmadik helyet végül a előbbiek szerezték meg, 3:1-re verték az ellenfelet. A döntőben a házigazdák 2:1-re legyőzték a borsodiakat, így a Nógrád megyei csapat vihette haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget. A nógrádi csapat tagjai voltak: Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Puporka Dániel, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Szilágyi Ádám és Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, csapatvezetőjük pedig Virág Zsolt tűzoltó alezredes.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4384-a-hazigazda-nogradiak-nyertek-az-orszagos-kispalyas-labdarugo-tornat
 • Június 18-án a szlovákiai Besztercebányán rendezte meg a Besztercebányai Kerületi Tűzoltó Igazgatóság a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyét, amelyen három magyar versenyző, köztük Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje képviselte Magyarországot. A megmérettetésen a nógrádi versenyző az előkelő negyedik helyezést érte el korcsoportjában, ezért megyénk versenyzője oklevelet és emlékplakettet vehetett át Ing. Dušan Sľúka ezredestől, a Besztercebányai Kerületi Tűzoltó Igazgatóság vezetőjétől korcsoportjában. Dénes Gábor ezzel a TFA Slovakia 2016 legjobb magyar versenyzőjeként zárta a mezőnyt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4391-negyedik-helyezest-ert-el-denes-gabor-a-nemzetkozi-versenyen
 • Július 11-15 között a Nógrád megyében található Palotási-víztározón rendezték meg a VII. Kéklámpás Pontyfogó Baráti Találkozót. Az öt napos rendezvényt két Nógrád megyei tűzoltó és egy Heves megyei mentőtiszt szervezi évről évre, így tavaly óta már Nógrád megye vált a verseny házigazdájává. A horgászversenyen Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Pest, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei tűzoltók, rendőrök és mentősök vettek részt, akik összesen 111 darab, összesen 818 kilogramm összsúlyú halat fogtak ki. Közülük a legszerencsésebb a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokából, Hordós Dániel tűzoltó főhadnagyból és Bálint Zoltánból álló Cyprinus CarpDuo csapat volt, ők 18 darab 177 kilogramm súlyú hallal nyerték meg a találkozót.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4443-nogradi-gyozelem-a-vii-keklampas-pontyfogo-barati-talalkozon
 • Augusztus 12-én a balassagyarmati Civitas Fortissima téren rendezték meg a II. Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbáját. A megmérettetést túlnyomórészt a nemzetközi TFA (Toughest Firefighter Alive) versenyszabályzatához igazították a szervezők, néhány feladatot viszont helyi sajátosságokkal helyettesítettek. Ez a fajta erőpróba látványosan illeszti be a tűzoltók mindennapi munkáját versenyszerűen mérhető keretek közé, erejének tesztelését pedig huszonnyolc Nógrád megyei tűzoltó, köztük egy önkéntes tűzoltó vállalta. A verseny vándorserlege az elmúlt egy évben az I. Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbája tavalyi abszolút győztesének, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságon szolgálatot ellátó Földi László tűzoltó főtörzsőrmesternek a tulajdonát képezte, s mivel sikerült idén is megvédenie tavalyi címét, így a vándorserleget idén ismét ő hódította el. A tűzoltók versengését két korcsoportban értékelték, a 35 év alattiak első három helyezése a következőképpen alakult: I. helyen Földi László tűzoltó törzsőrmester, II. helyen Dénes Gábor tűzoltó zászlós, III. helyen Szabó Gábor Vince tűzoltó főtörzsőrmester végzett.  A 35 év felettieknél I. helyezett lett Bodor Tamás tűzoltó őrmester, II. helyezett Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, III. helyezett: Reibl János tűzoltó őrmester. Díjazták továbbá a verseny legidősebb versenyzőjét is, aki Orgoványi János tűzoltó főtörzsőrmester, a szécsényi katasztrófavédelmi őrs tűzoltója, továbbá külön elismerésben részesült a verseny egyetlen önkéntes tűzoltója, Varga Balázs, az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület tagja.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4482-probara-tettek-erejuket-a-nograd-megyei-tuzoltok
 • Augusztus 26-27 között harmadszor adott otthont Békés megye a TFA (Toughest Firefighter Alive) nemzetközi tűzoltó sportbajnokságnak, a megmérettetésen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Buga Dávid tűzoltó őrmester és Reibl János tűzoltó őrmester képviselték. A harminc év alattiak mezőnyében a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója, Buga Dávid tűzoltó őrmester mérette meg magát, s negyvenegy induló közül a tizenharmadik helyen zárta a versenyt. A harminc és negyven év közöttiek kategóriájában Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje vágott neki a kihívásnak és hatvannégy nevező közül a tizenegyedik, magyar tűzoltók mezőnyében pedig Magyarország harmadik legerősebb tűzoltójának bizonyult. A negyven év felettieknél a szintén a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon szolgálatot teljesítő Reibl János tűzoltó őrmester szállt versenybe és harmincegy versenyző közül a tizenharmadik helyen ért célba.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4498-nograd-megyei-az-orszag-harmadik-legerosebb-tuzoltoja
 • Szeptember 1-2 között Budapesten rendezték meg a Gróf Széchenyi Ödön XIII. Országos Tűzoltósport-versenyt, amelyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata is részt vett. A nógrádi tűzoltók a verseny első napján a száz méteres akadályfutásban voltak érintettek, a második versenynapon pedig a négyszer százméteres váltóban, illetve a kismotorfecskendő-szerelésben mérték össze tudásukat. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében a Sörös Zoltán tűzoltó őrnagy vezette, Longauer Péter tűzoltó századosból, Kalácska Csaba tűzoltó hadnagyból, Líber István tűzoltó főtörzsőrmesterből, Bodor Tamás tűzoltó őrmesterből, Kiss Dániel tűzoltó őrmesterből, Danczák Attila tűzoltó őrmesterből, Hulitka László tűzoltó őrmesterből, Tóth Gábor tűzoltó őrmesterből versenycsapat vett részt a két napos megmérettetésen, Virág Zsolt tűzoltó alezredes pedig a versenybírók csapatát erősítette. A rendezvény záróünnepségén kiderült, hogy a Nógrád megyei tűzoltók a középmezőnyben zárták a versenyt, Kiss Dániel tűzoltó őrmester pedig különdíjban is részesült: a 100 méteres akadályfutásban legjobb egyéni eredményt elérő Nógrád megyei tűzoltó lett.   .
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4501-pentekre-kiderul-ki-a-legjobb-a-tuzoltosportban
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4502-a-szaz-meteres-akadalypalyat-mar-lekuzdottek
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4503-veget-ert-a-grof-szechenyi-odon-xiii-orszagos-tuzoltosport-verseny
 • Szeptember 8-9 között harmadik alkalommal rendezték meg Nógrád megyei tűzoltóinak 24 órás páros horgászversenyét a Ludányhalásziban található, harminchat hektáron elterülő Pontyos-tónál. A 24 óra leteltével összesítették a fogásokat és kiderült, hogy az első helyezett a Pap Zoltán tűzoltó századosból és Pap Tamás tűzoltó századosból álló S/S Papi CT lett 3,70 kilogramm halával, s egyben a duó egyik tagja, Pap Tamás fogta ki ezzel a verseny legnagyobb halát. Második helyen a Cserzsovszky Gábor tűzoltó zászlós és Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester alkotta Hátul-Izo csapat végzett 2,97 kilogrammal, a harmadik helyen pedig hatan osztoztak: a Csabik C.T. tagjai - Szabó Csaba tűzoltó őrnagy és Horváth Csaba tűzoltó százados, a KDSHE csapata – Dénes Gábor tűzoltó zászlós és Kiss Dániel tűzoltó őrmester, a Vad-Hordó C.T. - Vadas Tamás tűzoltó törzszászlós és Hordós Dániel tűzoltó főhadnagy, az Ivánka és Tamáska C.T. – Opolcsik Iván tűzoltó zászlós és Baranyi Tamás tűzoltó zászlós, a Kupak Kapocs csapata – Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós és Zsélyi Róbert tűzoltó zászlós, valamint a Dagober Team – Györe József tűzoltó főtörzsőrmester és Kovács Péter tűzoltó főtörzsőrmester.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4513-24-oras-horgaszverseny-ludanyhalasziban
 • Szeptember 14-én hatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjánban. A feladat nem más volt, mint az Erzsébet téren található Garzonház tizennyolc emeletét leküzdeni a lehető legrövidebb idő alatt. A harminc év alattiak korcsoportjában első helyezést ért el Kalácska Csaba tűzoltó hadnagy, a második Szilágyi Ádám lett, míg a harmadik helyen Odler Dávid tűzoltó zászlós végzett. A harminc év fölöttiek versenyét Dénes Gábor tűzoltó zászlós nyerte, aki 2 perc 14 másodperces idejével egyben a verseny abszolút győztese lett, második helyen Nagy Attila tűzoltó zászlós ért célba, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Csábi Ákos tűzoltó törzsőrmester, a berceli katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltója állhatott. Oklevelet és serleget kapott a verseny legidősebb indulója is,  Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, jutalomban részesítette továbbá Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a legjobb salgótarjáni versenyzőt, Dénes Gábor tűzoltó zászlóst.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4521-2-perc-14-masodperc-alatt-a-tizennyolcadikra
 • Szeptember 17-én Szlovákiában is bizonyították erejüket a Nógrád megyei tűzoltók, a Nógrád tűzoltója 2016 rendezvényen hatan – köztük öt hivatásos és egy önkéntes tűzoltó képviselte Nógrád megyét. A magyar tűzoltók mindegyike a mezőny első felében végzett, a legjobb eredményt Dénes Gábor tűzoltó zászlós érte el, aki a második helyen zárta a harminc fölöttiek mezőnyét. Szintén ebben a korcsoportban negyedik helyezést Bodor Tamás tűzoltó őrmester, ötödik helyezést pedig Tóth Gábor tűzoltó alezredes ért el, hatodik helyen Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, a hetediken Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester végzett. A harminc alattiak mezőnyében induló Varga Balázs szintén szép eredményt ért el, ő az ötödik helyen zárta a versenyt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4531-szlovakiaban-is-bizonyitottak-erejuket-a-nograd-megyei-tuzoltok
 • Szeptember 18-án rendezte meg Pásztó Város Önkormányzata a Városi Sportnapot, amelyen a pásztói hivatásos tűzoltók is részt vettek. A délutáni labdarúgó tornán ahol két városi csapat és egy tűzoltócsapat játszott egymással barátságos mérkőzéseket. A fociban a pásztói tűzoltók kaptak egy kis erősítést a bátonyterenyei tűzoltóktól, így teljes létszámmal tudtak pályára állni. A gólzáporos, jó hangulatú meccseken a Vadas Tamás tűzoltó törzszászlós, Odler Dávid tűzoltó zászlós, Csoór Tamás tűzoltó zászlós, Klagyivik Zoltán tűzoltó zászlós, Szabó Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester, Darázs Gábor tűzoltó őrmester, Kabács Krisztián tűzoltó őrmester és Klagyivik Zsolt tűzoltó őrmester alkotta tűzoltócsapat állt pályára, továbbá a pásztói tűzoltóparancsnok, Csépe Zsolt tűzoltó alezredes is jelen volt, aki lelkes szurkolóként támogatta a pálya széléről a játékosokat.  .
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4533-varosi-sportnapon-vendegeskedtek-a-pasztoi-tuzoltok
 • Szeptember 22-én a Csongrád megyei Algyőn rendezték meg a Belügyminisztérium 2016. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokságát, amelyen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó Bajnokságának idei győztese, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett. A nógrádi csapat tagjai voltak: Virág Zsolt tűzoltó alezredes, Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Ráduly Ádám tűzoltó törzsőrmester, Sági Bence tűzoltó főhadnagy, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester valamint Szilágyi Ádám és Puporka Dániel. A nógrádi tűzoltók az első három győztes mérkőzést követően csoportelsőként kerültek tovább a helyosztókért vívott csatákba, ahol három döntetlent játszottak, majd a hét méteres büntetők párbajában mindháromszor alulmaradtak, így végezetül a nyolcadik helyen zártak.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4538-tizenhat-csapat-negyvennegy-merkozes-a-labdarugo-bajnoksagon
 • Szeptember 24-én több mint kétszáz tűzoltó részvételével, immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg az országos lépcsőfutó bajnokságot Budapesten. A párosok abszolút versenyében a két Nógrád megyei tűzoltó, Dénes Gábor és Kalácska Csaba hozhatta el az ezüstérmet, ők ketten ugyanis 3 perc 25 másodperc alatt értek fel a 23. emeletre. Az egyéniben induló Szilágyi Ádám százöt egyéni induló közül korcsoportjában a tizenkettedik helyen ért célba, ő 3 perc 51 másodperc alatt jutott fel a huszonharmadik emeletre.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4539-ezustermes-a-nograd-megyei-lepcsofuto-paros
 • Október 22-én Október huszonharmadikai emléktornát rendezett Bátonyterenye Város Önkormányzata a helyi sportcentrumban. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Bátonyterenye Város Polgármesteri Hivatala közös csapatot indított a tornán, a csapat tagjai voltak: Berecz György tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere, valamint az igazgatóság részéről Kalácska Csaba tűzoltó hadnagy, Puporka Dániel és Szilágyi Ádám, az önkormányzat részéről pedig Dóra Tamás, Tarlósi Milán, Tarjáni László és Hadusovszki Áron. A csapat a végső mérkőzést 2:0-ra nyerte, így az előkelő harmadik helyen zárta az emléktornát.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4575-harmadik-helyen-zartak-az-emlektornat
 • Október 28-29-én kilencedik alkalommal rendezték meg Balassagyarmaton a Sporttal a drog ellen nevet viselő 24 órás teremlabdarúgó tornát. A tornán pályára állt a Nógrád megyében vezetői beosztást betöltő tagokból álló „Vezetők” csapata, élükön Dr. Gaál Zoltánnal, Blahó Péter ezredessel, Kalácska Csaba őrnaggyal, Nagy-Majdon Józseffel, Kelemen Attila nyugállományú határőrrel, Horváth Sándor bv. törzszászlóssal, s amelyben Berecz György tűzoltó ezredes, Antal István tűzoltó ezredes, Okolenszki Gábor tűzoltó alezredes és Puporka Dániel is oszlopos tagok voltak. Szintén részt vettek a tornán a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság, a rétsági, a berceli és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök csapatai, valamint az igazgatóság válogatott csapata, továbbá a rendőrség, a polgárőrség, a büntetés-végrehajtás, a megyei adó- és vámigazgatóság, a megyei nemzetiségi roma kisebbségi önkormányzat, a balassagyarmati testnevelő tanárok és edzők, illetve a Balassagyarmati Sportegyesület Palóc Farkasok lány csapata és az egyesület öregfiúk csapata.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4582-sporttal-a-drog-ellen
 • November 19-én harmadik alkalommal rendezték meg a "Focizzunk Szandikáért" címet viselő jótákonysági sporteseményt Bátonyterenyén. A kislány édesapja, Kári-Horváth Róbert tűzoltó főtörzsőrmester a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon tűzoltó, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a tűzoltóbajtársak pedig szintén nagyon fontosnak tartják, hogy a kislány fejlesztéséhez szükséges pénzt megpróbálják előteremteni rossz anyagi helyzetű társuk családjának, így a jótékonysági torna kezdeményezése mellett állnak az első perctől. A futballtornán tizenkét csapat: az S-Metal, a Reklámpress, a K9, az Elán, az U-17, a Toldinet, a Szandika és a Megyei vezetők névre keresztelt csapatok, valamint négy tűzoltócsapat: a pásztói és a salgótarjáni „A”, „B” és „C” szolgálati csoportok léptek pályára.   
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4607-harmadjara-rugtak-a-bort-szandikaert
 • December 22-én rendezte meg az igazgatóság a III. Mikulás-kupát Bátonyterenyén. A kispályás labdarúgó tornán hat csapat állt pályára: a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei válogatottja és az igazgatóság csapata, továbbá a salgótarjáni, a pásztói és balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokságok, valamint a Nyugat-Nógrád névre keresztelt csapat, ami a berceli, a rétsági és a szécsényi katasztrófavédelmi őrsök közös csapata volt. Az első helyért a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei csapata mérkőzött a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapatával, amely végül a megyei csapat javára írható 2:1-es abszolút győzelemmel zárult.   
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4650-a-megyecsapat-nyerte-a-iii-mikulas-kupat

 

Versenyek, amelyeken 2015-ben részt vettünk:

 • Február 1-jén Jótékonysági amerikai foci arénatornát rendeztek Salgótarjánban, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es szezon nagydöntője, a 49. Super Bowl napján, a rendezvényen hárman is pályára léptek a katasztrófavédelem állományából: Hajdu Márton tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Ökrös Árpád tűzoltó őrnagy, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetője és Lakatos Balázs tűzoltó hadnagy, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályának munkatársa.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3756-jotekonysagi-torna-a-beteg-gyermekekert
 • Február 26-án Cegléden rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának úszóversenyét, amelyen az igazgatóság állományából négyen vettek részt. A salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából Toldi Balázs tűzoltó zászlós, Hordós Dániel tűzoltó zászlós, Balla István tűzoltó főtörzsőrmester és Kiss Dániel tűzoltó őrmester álltak a rajtkőre és úszták le a gyors, mell és váltó versenyszámokat.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3787-uszoversennyel-indult-az-idei-sportev
 • Március 15-én Erő a nyerő” címmel rendezték meg Balassagyarmaton a XV. Nógrád Megyei Fekvenyomó Kupát, amelyen megmérette magát három balassagyarmati tűzoltó is. Fóri László tűzoltó zászlós, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs tűzoltója és Rigó Richárd tűzoltó zászlós, a rétsági őrs szerparancsnoka  egyaránt elhozták a súlycsoportjuknak megfelelő, első helyezésért járó kupát.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3818-taroltak-tuzoltoink-a-megyei-fekvenyomo-bajnoksagon
 • Április 22-én Kaposvár adott otthont a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság II. Pontszerző Atlétika Országos Bajnokságának. A versenyen huszonkét csapat, köztük a Nógrád megyei mérkőzött meg. A Nógrád megyei csapat tagjai voltak: Pál Erika, Orcskai Mónika, Galanics Petra, Szőllős Alexandra tűzoltó hadnagy, Tóth Gábor tűzoltó százados, Longauer Péter tűzoltó hadnagy, Ragályi Gábor tűzoltó zászlós, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Rigó Richárd tűzoltó zászlós, Erdélyi Attila tűzoltó őrmester és Balázs Zoltán tűzoltó őrmester. Közülük a  legjobb eredményt Pál Erika érte el, aki a második helyezésért járó elismerést vehette át a kézigránát hajítás női versenyszámában, de ugyancsak eredményesen zárta a napot Szőllős Alexandra tűzoltó hadnagy is, aki pedig a távolugró nők mezőnyében érte el a negyedik helyezést.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3866-majdnem-haromszazan-neveztek-az-orszagos-katasztrofavedelmi-atletikai-bajnoksagra
 • Május 21-én Zánkán rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Terepfutó Bajnokságát. A versenyen több mint hatszázan álltak rajthoz, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából kilenc fő vett részt a versenyen, közülük a lányok és a fiúk is elhozták kategóriájuk csapatversenyének bronzérmét. A női I.-es kategória 4000 méteres versenyszámában csapatban harmadik helyen zártak az igazgatóság női versenyzői, Pál Erika és Galanics Petra, míg a férfiak I. kategóriájában a 6000 méteres mezőnyben az Opolcsik Iván tűzoltó zászlós, Odler Dávid tűzoltó zászlós és Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester alkotta csapat nyerte el a harmadik helyezést. A megyei csapat tagjai voltak: Pál Erika, Galanics Petra, Jakubovics Zoltán tűzoltó alezredes, Tóth Gábor tűzoltó százados, Ragályi Gábor tűzoltó zászlós, Opolcsik Iván tűzoltó zászlós, Odler Dávid tűzoltó zászlós, Fekete Attila tűzoltó őrmester és Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3908-az-iden-is-zankan-futottak-a-terepfutok
 • Június 5-6. között harmadik alkalommal rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a „Stégmester” elnevezésű, huszonnégy órán át tartó katasztrófavédelmi horgászversenyt Ózdon, amelyen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság delegációja is részt vett. A Juhász László tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelőből, Szabó Csaba tűzoltó főhadnagy, a műszaki osztály vezetőből és Bóna Csaba tűzoltó hadnagy, a műszaki osztály munkatársából álló trió éppencsak lecsúszva a dobogóról, a negyedik helyezést érték el az országos kupán.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3927-harmadszor-vetettek-ki-horgaikat-az-ozdi-stegmesterek
 • Június 6-án jubileumi, tizedik alkalomhoz ért a Baranyi Tamás Emléktorna a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület szervezésében. A salgótarjáni Sportcentrumban megrendezett eseményen az előző évek hagyományainak megfelelően a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyeválogatottja is részt vett, s a kitartás meghozta eredményét: idén először elhódították a legfényesebben csillogó kupát. .
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3926-jubileumi-emlektorna-gyoztese-az-igazgatosag-csapata
 • Június 17-18. között Algyőn rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kispályás Labdarúgó Tornáját. Az országos pontszerző bajnokság részeként szervezett versenyre benevezett tizenkilenc csapatot – köztük a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatát - az algyői futballpályára várta a házigazda Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata az első nap eredményeit követően bejutott a másnapi döntőbe, ahol végül az ötödik helyen zárták a versenyt. Az eredményhirdetés keretében különdíjak átadására is sor került több kategóriában, ahol ugyancsak szültetett Nógrád megyei érintettség is, hiszen a legjobb mezőnyjátékos a Nógrád megyei Sági Bence tűzoltó hadnagy lett. A legtöbb, harminckilenc gólt a Csongrád megyei és a Nógrád megyei csapat játékosai rúgták. A gólkirály Fodor András tizenkét alkalommal talált az ellenfél kapujába, míg Sági Bence tizenegy gólt rúgott a mérkőzéseken.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3947-otodik-helyen-zartak-a-nogradiak-a-katasztrofavedelem-kispalyas-labdarugo-tornajan
 • Augusztus 29-én ismét az alföldi város, Orosháza adott otthont a legerősebb, legkitartóbb tűzoltók népszerű viadalának, a TFA (Toughest Firefighter Alive) versenynek. Az idei versenyen közel százhúsz hivatásos, önkormányzati és főfoglalkozású létesítményi tűzoltó állt rajthoz három korcsoportban, hogy minél rövidebb idő alatt teljesítsék a város főterén felépített pályát. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából két fő vett részt a versenyen, Dénes Gábor címzetes tűzoltó zászlós, aki korcsoportjában a hatodik helyezést érte el, valamint Földi László címzetes tűzoltó törzsőrmester.mérkőzéseken.
  Bővebben:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4045-oroshazan-versenyeztek-az-orszag-tuzoltoi 

 • Szeptember 23-án a balassagyarmati Civitas Fortissima Téren rendeztük meg az I. Nógrád Megyei Tűzoltók Erőpróbája elnevezésű versenyt. A megmérettetés túlnyomórészt a nemzetközi TFA (Toughest Firefighter Alive) versenyszabályzatához igazították a szervezők, néhány helyi sajátossággal kiegészítve, illetve helyettesítve annak elemeit. Ez a fajta erőpróba látványosan illeszti be a tűzoltók mindennapi munkáját versenyszerűen mérhető keretek közé. A verseny célja, a speciális tűzoltói beavatkozások során, jellemzően igen hirtelen fellépő fizikai igénybevételek, versenyszerű keretek közötti felmérése és annak bemutatása a civil társadalom számára. A dobogóra a következő versenyzők léphettek fel: I. helyezett: Földi László címzetes tűzoltó főtörzsőrmester - Balassagyarmati HTP, II. helyezett: Dénes Gábor címzetes tűzoltó zászlós - Salgótarjáni HTP, III. helyezett: Magyar Bálint tűzoltó őrmester - Balassagyarmati HTP.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4069-i-nograd-megyei-tuzoltok-eroprobaja

 • Szeptember 25-26-án 24 órás teremlabdarúgó tornán képviseltette magát Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Balassagyarmaton. Az igazgatóság vezetői a Rendvédelmi Nappal összekötött tornán vettek részt.
  Bővebben:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4073-24-oras-non-stop-teremlabdarugo-torna
 • Szeptember 29-30-án második alkalommal rendezték meg a megye tűzoltóinak a 24 órás páros horgászversenyét a Ludányhalászi Sóderbánya-tónál. A 24 órás versenyt a Csabik C.T. tagjai, Szabó Csaba tűzoltó őrnagy és Horváth Csaba tűzoltó százados nyerték meg 21,8 kilogramm súlyú összfogással, a második helyen a Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester és Cserzsovszky Gábor c. tűzoltó zászlós alkotta Hátul-Izo Team végzett 12,1 kilogramm hallal. Vad-Hordó C.T. csapata, Vadas Tamás c. tűzoltó törzszászlós és Hordós Dániel tűzoltó főhadnagy, 9,8 kilogramm hallal lett a harmadik. Az egyéni legnagyobb fogásban Szabó Csaba győzedelmeskedett, 11,3 kilogrammal.
  Bővebben:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4077-horgaszverseny-ludanyhalasziban
 • Október 3-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Tűzoltószövetség és a Budapesti Tűzoltószövetség közös szervezésében rendezték meg a Lépcsőfutó Országos Bajnokságot Budapesten, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri épületében. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Odler Dávid c. tűzoltó zászlós és Kurcsik Gergő tűzoltó őrmester párosa, valamint Dénes Gábor c. tűzoltó zászlós és Földi László c. tűzoltó főtörzsőrmester párosa indult a versenyen, ez utóbbi páros 3 perc 31 másodperc alatt teljesítette a versenyt, így az előkelő negyedik helyezést érték el.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/4078-ketszaz-tuzolto-futott-fel-a-huszonharmadikra

 

Versenyek, amelyeken 2014-ben részt vettünk:

 • Febuár 17-én Budapesten rendezték az idei év első pontszerző Úszóbajnokságát, ahol igazgatóságunk állományából hatan vettek részt. Egyéniben és váltóban is szerepeltünk. Egyéniben a két salgótarjáni tűzoltó, Balázs Zoltán tűzoltó őrmester és Balla István tűzoltó főtörzsőrmester, míg váltóban a szintén salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából Toldi Balázs tűzoltó zászlós, Toldi Róbert tűzoltó főtörzsőrmester, Kónya Krisztián tűzoltó főtrözsőrmester, továbbá Longauer Péter indult. A versenyen huszonkét csapatvett részt, közel száznegyven indulóval.
 • Április 10-én Kaposváron folytatódott a pontszerzők sora, az Országos Atlétikai Bajnokság keretén belül. Az ugró, dobó és futó versenyszámokban  tizenkét kollégánk indult. Futásban: Kiss Dániel tűzoltó őrmester, Dénes Gábor tűzoltó zászlós, Ragályi Gábor tűzoltó zászlós, Longauer Péter, Juhász Adrienn, Orcskai Mónika, Fodorné Vajvoda Orsolya és Pál Erika, távolugrásban: Barkaszi István tűzoltó őrmester, míg az dobó számokban, súlylökésben: Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Pál Erika és Dénes Gábor, kézigránát hajításban pedig Horváth Mihály tűzoltó főtörzsőrmester és Kardos Csaba tűzoltó törzsőrmester indultak. Férfi 100 méter síkfutás versenyszámban Longauer Péter állhatott a dobogó második fokára, súlylökésben Pásztor János negyedik helyezést ért el, Pál Erika hatodik lett, férfi 4x400 méteres váltófutásban Ragályi Gábor, Dénes Gábor, Kiss Dániel és Longauer Péter négyese hetedik lett, míg a nők 100 méteres síkfutó számában Orcskai Mónika a nyolcadik helyen zárt.
  Az eseményről készült tudósítást az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatják el: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3321-igazgatosagunk-is-kepviselte-magat-az-orszagos-katasztrofavedelmi-atletika-bajnoksagon
 • Május 9-10-én Zánkán rendezték meg az első BM OKF Sportnapot, amelyen nagy létszámmal, tizennyolc fővel képviseltette magát az igazgatóság. Az első napon az év harmadik pontszerző versenyéé, a terepfutásé volt a főszerep, amin az NMKI állományából a 4 kilométeres távon Pál Erika, Orcskai Mónika és Ragályi Gábor tűzoltó zászlós, a 6 kilométeres távon pedig Longauer Péter tűzoltó hadnagy, Kiss Dániel tűzoltó őrmester és Dénes Gábor tűzoltó zászlós indultak.  A Sportnap keretén belül kollégáink tenisz, pingpong, erősember, autós ügyességi, streetball és horgászverseny kategóriákban indultak. A program részét képezte egy két napos főzőverseny is, ahol a palóc jellegű ételekkel a Mesterszakács díjat a Nógrád megyei csapat vihette haza. A huszonnégy órás horgászverseny harmadik helyezéséért járó díjat Horváth Csaba tűzoltó hadnagy kapta, kosárcsapatunk szintén a harmadik helyen végzett, míg Tóth Gábor tűzoltó százados, Babcsány Tamás tűzoltó zászlós és Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester hármasa az erős emberek versenyében a második helyen zárt. A zárónap tartogatta a zánkai sportnapok legtöbb embert megmozgató és leglátványosabb versenyszámát, a sárkányhajó versenyt, ahol az igazgatóság tizennyolc fős csapata a szoros döntőt követően a második helyen végzett.
  Az eseményről készült tudósítást az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatják el: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3368-remekul-zajlottak-a-zankai-sportnapok
 • Május 17-én az ausztriai Siegendorfban került megrendezésre a Toughest Firefighter Alive (TFA), vagyis a Legerősebb Tűzoltók Versenye, amelyen  a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelője, Babcsány Tamás tűzoltó zászlós is rajthoz állt. A közel kilencven induló közül Tamás az abszolút kategóriában az előkelő nyolcadik helyezést érte el, korosztályában pedig ezüstérmet szerzett.
  Bővebben:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3405-toughest-firefighter-alive-tfa-%E2%80%93-legerosebb-tuzoltok-versenye
 • Június 1-jén kilencedik alkalommal rendezték meg a salgótarjáni Sportcentrumban a Baranyi Tamás Emléktornát a Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület szervezésében. A tornáról az előző évek hagyományaihoz híven nem hiányozhatott a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata sem, akik a tornát végül a második helyen zárták. A csapat tagjai voltak: Berecz György tűzoltó ezredes, Virág Zsolt tűzoltó őrnagy, Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, Pásztor János  tűzoltó főtörzsőrmester, Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Fodor Máté tűzoltó őrmester, Ráduly Ádám tűzoltó őrmester és Hodászi László tűzoltó főtörzsőrmester.
  Az eseményről készült tudósítást az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatják el:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3413-ix-baranyi-tamas-emlektorna
 • Június 11-12 között első alkalommal szerveztek 24 órás horgászversenyt Nógrád megyében, a Ludányhalászi Sóderbánya-tónál. A kilenc két fős csapat indulói közül  pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság két szerparancsnokából, Hordós Dániel tűzoltó zászlósból és Vadas Tamás tűzoltó törzszászlósból álló páros végzett az első helyen az összesen 38,66 kilogramm kifogott hallal. A legnagyobb halért is járt az elismerés: a 14,4 kilogrammos ponty Györe József tűzoltó főtörzsőrmester, a berceli katasztrófavédelmi őrs gépjárművezetőjének horgára akadt.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3426-nograd-megyei-tuz-es-katasztrofavedelmi-24-oras-paros-horgaszverseny
 • Június 18-19. között Szekszárdon rendezték meg a 2014-es év negyedik pontszerző versenyét, az Országos Katasztrófavédelmi Kispályás Labdarúgó Tornát. Az első nap eredményei alapján bejutott a másnapi döntőbe a Nógrád megyei csapat, ahol végül  a nyolcadik helyezést érték el a huszonegy induló csapat közül. Csapattagok: Virág Zsolt tűzoltó őrnagy, Huttyán Attila tűzoltó főtörzsőrmester, Toldi Miklós tűzoltó főtörzsőrmester, Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, Hordós Dániel tűzoltó zászlós, Balogh Gergely tűzoltó zászlós, Sándor Attila tűzoltó őrmester, Szőllősi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Fodor Máté tűzoltó őrmester, Ráduly Ádám tűzoltó őrmester.
  Az eseményről készült tudósítást az alábbi hivatkozásra kattintva olvashatják el:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3436-helytallas-az-orszagos-kispalyas-labdarugo-tornan
 • Augusztus 16-án négyen, köztük két Nógrád megyei tűzoltó képviselte Magyarországot a szlovákiai Pozsonyban megrendezett 15. Lépcsőfutó Versenyen.  A Dénes Gábor tűzoltó zászlós, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjéből és Babcsány Tamás tűzoltó zászlós, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjéből álló páros a negyvenhárom csapat közül a tizenkilencedik helyezést érte el, méltón képviselve ezzel Magyarországot a nemzetközi mezőnyben.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3525-nemzetkozi-lepcsofuto-versenyen-a-nogradi-tuzoltok
 • Szeptember 12-én rendezte meg igazgatóságunk az V. Salgótarjáni Lépcsőfutó Bajnokságot a városközpontban található Garzonház tizennyolc emeletes épületében. Egyéniben első helyezést ért el Odler Dávid tűzoltó zászlós, a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka 2 perc 24 másodperces idejével, a második Ráduly Ádám tűzoltó őrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója lett 2 perc 26 másodperccel, a harmadik helyen pedig Földi László tűzoltó törzsőrmester, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója. A csapatversenyt a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság Klagyivik Zsolt és Ráduly Ádám tűzoltó őrmesterekből álló csapata nyerte, második helyezést a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság Gyetvai Nagy Dávid tűzoltó őrmesterből és Földi László tűzoltó törzsőrmesterből álló delegációja hozta el, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság kétfős csapata, Odler Dávid tűzoltó zászlós és Kiss Attila tűzoltó őrmester állhattak.
  Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3568-hajra-fiuk-mar-csak-par-emelet-van-hatra
 • Október 20-án Miskolcon rendezték meg a 2014-es év ötödik, egyben az utolsó pontszerző versenyét, a BM Országos Fekvenyomó Bajnokságot, amelyen Nógrád megyét négy fő képviselte. Egyéniben Pásztor János tűzoltó főtörzsőrmester, a rétsági katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltója a +110 kilogrammos súlycsoportban 175 kilogrammal a második helyezést érte el. Rigó Richárd tűzoltó zászlós, a rétsági katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka a 100 kilogrammos súlycsoportban 150 kilogrammot; Világosi Kornél tűzoltó őrmester, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója 160 kilogrammot nyomott. A csapat egyetlen női tagja Bujtárné Szűcs Annamária tűzoltó főhadnagy, az igazatóság ellenőrzési szolgálatvezetője 40 kilogrammot teljesített, ezzel az Igazgatóság a pontszerző bajnokság összesített csapatversenyében a 10. helyet szerezte meg.
  vebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3633-miskolc-adott-otthont-a-bm-orszagos-fekvenyomo-bajnoksagnak
 • December 9-én a Bátonyterenyei Városi Sportcsarnokban rendezett Kispályás megyei labdarúgó tornát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett tornán nyolc csapat méretett meg, az első helyen Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei csapata végzett, második a Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, harmadik a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata lett. Az első három helyezetten túl kihirdették a kupa legjobb kapusát is, aki Antal István tűzoltó alezredes, megyei igazgató-helyettes lett, valamint gólkirálynak járó elismerés is gazdára talált Balogh Gergely tűzoltó zászlósnál, a salgótarjáni tűzoltók gépjárművezetőjénél. Bővebben: http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/3691-i-mikulas-kupa-a-batonyterenyei-sportcsarnokban