Közeleg a mustgáz szezonja
2018. szeptember 03.

A nyár vége a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amelynek egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül.

Változtak az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó szabályok
2018. augusztus 29.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásának, tűzoltószakmai ellenőrzésének katasztrófavédelmi feladatairól szóló BM OKF utasítás augusztus 23-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. Az egyik legfontosabb változás, hogy az önkéntes egyesületeket az eddigi négy helyett már csak három kategóriába lehet sorolni.

A hőség idején is legyünk elővigyázatosak
2018. augusztus 23.

A kánikula miatt 2018. augusztus 23-án 24 óráig másodfokú hőségriasztás érvényes.

Önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesület Nógrád megyében is
2018. augusztus 04.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus negyedikén rendezte meg a megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesülete, a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület útnak indító ünnepségét. Augusztus elsejétől a Nógrád megye legdélebbi pontján fekvő településen szolgáló önkéntes tűzoltók a hivatásos kollégák jelenléte nélkül is beavatkozhatnak tűzesetek és műszaki mentések helyszínén.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27