Indul a fűtés
2018. szeptember 25.

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Közeleg a mustgáz szezonja
2018. szeptember 03.

A nyár vége a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amelynek egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat, és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül.

Változtak az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó szabályok
2018. augusztus 29.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásának, tűzoltószakmai ellenőrzésének katasztrófavédelmi feladatairól szóló BM OKF utasítás augusztus 23-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. Az egyik legfontosabb változás, hogy az önkéntes egyesületeket az eddigi négy helyett már csak három kategóriába lehet sorolni.

A hőség idején is legyünk elővigyázatosak
2018. augusztus 23.

A kánikula miatt 2018. augusztus 23-án 24 óráig másodfokú hőségriasztás érvényes.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28