Megjelent az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásáról szóló pályázat
2016. március 25.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által közösen kiírt pályázaton indulni kívánó egyesületeknek az előírt dokumentumokat április 25-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltó-parancsnoksághoz, amelyikkel együttműködési megállapodást kötöttek. 2016-ban a tavalyinál százmillió forinttal többet, ötszázmilliós forrást biztosít a központi költségvetés az egyesületek támogatására.

Tizenöt megyébe keresnek kéményseprőket
2016. március 24.

A katasztrófavédelem Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyei munkára keres kéményseprő szakembereket és -mestereket. Jelentkezni április 15-ig lehet, a munka július 1-én kezdődik.

Szakmailag színvonalas évet tudhat maga mögött az igazgatóság
2016. február 25.

Értékelték a 2015-ös évet, valamint meghatározták a 2016-ra vonatkozó legfontosabb feladatokat ma a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az évértékelő értekezlet elöljárója Tóth Ibolya tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese volt.

Elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget Ipolytarnócon
2016. február 10.

Ma este 21 órától Ipolytarnóc polgármestere elrendelte a harmadfokú árvízvédelmi készültséget az Ipoly folyó vízszintjének rohamos emelkedése miatt.