Közlemény
2016. április 28.

Álláspályázatokról

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2016. április 20.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának és vizsgáztatásának támogatására. Az idei pályázatban rendelkezésre álló keretösszeg 83,5 millió forint.

„Tűzről pattant”
2016. április 15.

Ezzel a címmel hirdette meg 2016-os alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Újdonság, hogy az idén már óvodások alkotásait is várják. Az az óvoda, illetve általános iskola, ahonnan a legtöbb pályamű érkezik, tűzoltói bemutatót és korosztálynak megfelelő tűzvédelmi oktatást kap.

Szabad-e tüzet gyújtani?
2016. április 04.

A tűzesetek megelőzése és a lakosság biztonsága érdekében a szabadtéri tűzgyújtást minden esetben jogszabályban rögzített előírások és ideiglenes rendeletek szabályozzák, a tűzgyújtás aranyszabálya azonban állandó: csak akkora lángot élesszünk, amekkorát el is tudunk oltani.