Méhek és darazsak okozta veszélyek
2016. június 02.

A nyári időszak beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és több időt töltünk a szabadban. Előfordulhat ilyenkor, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat. Az egyik ilyen veszélyt az olyan rovarok jelentik, amelyek csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat.

Egy napra minden gyerek tűzoltó lehet
2016. május 24.

Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából, immár harmadik alkalommal. A hivatásos tűzoltók Nógrád megye hat pontján várják a gyermekeket és minden érdeklődőt. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok és őrsök mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget.

Pénteken zárul a „Tűzről pattant” pályázat leadási határideje
2016. május 17.

Május 20-án, vagyis e hét pénteken zárul a „Tűzről pattant” címmel, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által 2016-ra meghirdetett alkotói pályázat, a pályázóknak tehát már csak néhány napjuk maradt, hogy benyújtsák pályaműveiket. Újdonság, hogy az idén az általános és középiskolások mellett már az óvodások alkotásait is várják. Az az óvoda, illetve általános iskola, ahonnan a legtöbb pályamű érkezik, tűzoltói bemutatót és korosztálynak megfelelő tűzvédelmi oktatást kap.

Szent Flórián ünnepe
2016. május 03.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja, ebből az alkalomból tartotta meg ünnepségét a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, május 3-án Salgótarjánban, ahol többek között az Év tűzoltója elismeréseket is átadták.