Közlemény a küszöbérték alatti üzemek / veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek és létfontosságú rendszerelemek üzemeltetői valamint a veszélyes áruszállítást végzők részére
2016. június 23.

Hőségriasztás kapcsán

Idén újra több mint tizenötmilliós támogatást nyertek el Nógrád megye önkéntes tűzoltó egyesületei
2016. június 17.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázati feltételeinek idén megyei szinten huszonegy önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg, akik összesen 15.268.610 forint értékben nyertek el támogatást az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázaton. A támogatás segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak, ráadásul az eddiginél rugalmasabb elszámolási feltételek mellett, mint az elmúlt évben.

Hogy a pihenés balesetmentes legyen
2016. június 17.

A nyár beköszöntével megkezdődött a szabadtéri programok, a fesztiválok, a nyaralás és a nyári táborok időszaka. A felhőtlen kikapcsolódást, pihenést vagy szórakozást azonban könnyen tönkreteheti egy baleset vagy tűzeset. A biztonság és a felhőtlen pihenés érdekében fontos tisztában lenni az erre az időszakra leginkább jellemző veszélyekkel és a baj megelőzésének lehetőségeivel.

Méhek és darazsak okozta veszélyek
2016. június 02.

A nyári időszak beköszöntével egyre gyakrabban keresünk programokat a természetben és több időt töltünk a szabadban. Előfordulhat ilyenkor, hogy a megszokottól eltérő veszélyforrásokkal találjuk szemben magunkat. Az egyik ilyen veszélyt az olyan rovarok jelentik, amelyek csípése nemcsak fájdalmat, hanem – erre érzékenység esetén – akár komolyabb szövődményeket is okozhat.