Másodfokú hőségriasztás lépett életbe éjféltől
2017. június 22.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. június 22. (csütörtök) 00:00 órától június 26. (hétfő) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

Országos tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe
2017. június 21.

Június huszadikától újra elrendelte a földművelésügyi miniszter az országos szintű tűzgyújtási tilalmat. Ez vonatkozik az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint az azok határától számított kétszáz méteren belüli területre. A határozat felülírja az adott települések kerti égetésre vonatkozó önkormányzati rendeleteit is, amennyiben a kert a tűzgyújtási tilalom által meghatározott terület alá tartozik – azaz például az erdő vagy fásítás határától számított kétszáz méteren belüli területre esik.

Közel tizenötmillió forint értékben nyertek el támogatást Nógrád megye önkéntes tűzoltó egyesületei
2017. június 09.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázati feltételeinek idén huszonkét olyan önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg, akik együttműködési megállapodásban állnak a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal. Az egyesületek összesen 14.674.290 forint értékben nyertek el támogatást, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Önkéntes Tűzoltók Versenyére és Szent Flórián napi ünnepségre
2017. május 10.