Óvatosan a jégfelületeken!
2016. december 30.

Az elmúlt hetekben Nógrád megyében ízelítőt kaphattunk a hideg, barátságtalan téli időjárásából, majd ezt követően enyhülés kezdődött, ma reggelre virradóan viszont ismét csípős hidegre ébredhettünk. A nyílt vizek felületén a legtöbb helyen összefüggő jégréteg alakult ki a tartós mínuszok miatt, ám a jégen tartózkodás veszélyes lehet, ha nem tartják be az alábbiakban olvasható szabályokat.

Nincs veszélytelen tűzijáték
2016. december 27.

Az év utolsó napján az emberek többsége szeret ünnepelni és látványos tűzijátékkal búcsúztatni az évet, ez azonban veszélyes is lehet. Az úgynevezett hármas kategóriába tartozó pirotechnikai termékek árusítása december 28-án kezdődik Nógrád megye öt helyszínén is, ezzel összefüggésben az alábbiakban olvashatnak bővebb tudnivalókat.

Karácsonykor is biztonságosan!
2016. december 23.

Elérkezett a sokak által már nagyon várt karácsony, az ünnepre való készülődés, a sütés-főzés, a gyertyák égetése és a karácsonyi fényfüzérek azonban sok veszélyt is rejtenek magukban. A legfontosabb szabályok betartásával megelőzhető, hogy tragédiával végződjön az ünnep.

SAJTÓMEGHÍVÓ - Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek 2016. évi pályázatán elnyert eszközeinek ünnepélyes átadására
2016. december 20.

Idén négyszázkilencvenkét önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, amelyen különféle tűzoltóeszközök és felszerelések beszerzéséhez, működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásra, valamint a tagok oktatására és vizsgáztatására lehetett támogatást elnyerni hatszázmillió forint összértékben.