Szent Flórián ünnepén…
2018. május 03.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon védőszentjük előtt tisztelgünk. Az ünnep alkalmából ma, Salgótarjánban megtartott ünnepségen átadták az Év tűzoltója és az Év tiszteletbeli tűzoltója elismeréseket.

Május 4-e munkaszüneti nap a katasztrófavédelemnél
2018. május 02.

Május 4-e, Szent Flórián, azaz a tűzoltók védőszentjének napja, amely munkaszüneti napnak minősül a katasztrófavédelem hivatali munkaidőben dolgozó állománya számára, ezen a napon szünetel az ügyfélszolgálat.

Újabb vadonatúj gépjárművel bővült az eszközpark
2018. április 10.

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át április hatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon - közülük egy Nógrád megye mentő tűzvédelmét erősíti a jövőben. Ezekkel együtt már száz új jármű teljesít szolgálatot országszerte a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon, Nógrád megyei viszonylatban pedig ez már a negyedik.

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2018. március 23.

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon meghirdette az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásuk támogatására, valamint a mentőszervezetek tagjainak oktatására és vizsgáztatásának elősegítésére szóló pályázatát.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28