Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2018. március 23.

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a mai napon meghirdette az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásuk támogatására, valamint a mentőszervezetek tagjainak oktatására és vizsgáztatásának elősegítésére szóló pályázatát.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. március 14.

Az enyhülő időjárás miatt egyre többen kezdenek neki a kerti munkálatoknak, emiatt az elmúlt napokban egyre több helyen gyulladt meg az aljnövényzet. A szabadtéri tűz kialakulásának különösen kedvez a most következő időszak, hiszen a még száraz növényi részek könnyen lángra kapnak, a szeles időben pedig a legkisebb tüzek is gyorsan továbbterjedhetnek.

Az idén hétszázmillió forintra emelkedik az önkéntesek támogatása
2018. március 14.

A központi költségvetésben a tavalyinál százmillióval több, összesen hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forintra az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillióra pedig a mentőszervezetek pályázhatnak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek április 11-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Az idén is lesz alkotói pályázat
2018. március 07.

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságra.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27