Már most itt van a kémények karbantartásának ideje
2018. július 10.

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2018. június 20.

Idén öt önkéntes mentőszervezet jut Nógrád megyében pályázati támogatáshoz központi forrásból, közel kétmillió forint összértékben. Az erre vonatkozó döntést a közelmúltban hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

Vasárnap ismét megnyílnak a szertárkapuk
2018. május 23.

Gyereknapon, azaz május huszonhetedikén az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája várja a látogatókat. Országszerte délelőtt tíz és délután négy között fogadják a laktanyák a gyerekeket, családokat, az érdeklődők betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe.

Hálózati és információbiztonsági feladatok a katasztrófavédelemnél
2018. május 11.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság feladat- és hatásköre május tizedikével kibővült. A hálózati és információs rendszerek biztonságának az egész unióban egységesen magas szintjét biztosító intézkedésekről szóló, 2016. július 6-i (EU) 2016/1148 európai parlamenti és tanácsi irányelv (NIS irányelv) hazai jogrendbe történő átültetésének határnapja a mai. Ettől kezdve az alapvető és bejelentés-köteles szolgáltatást nyújtókkal kapcsolatos hatósági és eseménykezelési feladatokat a BM OKF látja el.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28