Önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesület Nógrád megyében is
2018. augusztus 04.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus negyedikén rendezte meg a megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesülete, a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület útnak indító ünnepségét. Augusztus elsejétől a Nógrád megye legdélebbi pontján fekvő településen szolgáló önkéntes tűzoltók a hivatásos kollégák jelenléte nélkül is beavatkozhatnak tűzesetek és műszaki mentések helyszínén.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. július 27.

Az elkövetkező napokban a meteorológiai előrejelzések szerint meleg, a szabadtéri tüzek kialakulásának kedvező idő lesz. Idén eddig csaknem 1700 szabadtéri tűzhöz riasztották országszerte a tűzoltókat. Az esetek szinte kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje
2018. július 10.

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

Idén is jelentős támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek
2018. június 20.

Idén öt önkéntes mentőszervezet jut Nógrád megyében pályázati támogatáshoz központi forrásból, közel kétmillió forint összértékben. Az erre vonatkozó döntést a közelmúltban hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28