Változtak az önkéntes tűzoltó egyesületekre vonatkozó szabályok
2018. augusztus 29.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek támogatásának, tűzoltószakmai ellenőrzésének katasztrófavédelmi feladatairól szóló BM OKF utasítás augusztus 23-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. Az egyik legfontosabb változás, hogy az önkéntes egyesületeket az eddigi négy helyett már csak három kategóriába lehet sorolni.

A hőség idején is legyünk elővigyázatosak
2018. augusztus 23.

A kánikula miatt 2018. augusztus 23-án 24 óráig másodfokú hőségriasztás érvényes.

Önálló beavatkozásra jogosult önkéntes tűzoltó egyesület Nógrád megyében is
2018. augusztus 04.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus negyedikén rendezte meg a megye első önálló beavatkozásra jogosult egyesülete, a Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület útnak indító ünnepségét. Augusztus elsejétől a Nógrád megye legdélebbi pontján fekvő településen szolgáló önkéntes tűzoltók a hivatásos kollégák jelenléte nélkül is beavatkozhatnak tűzesetek és műszaki mentések helyszínén.

A szabadtéri tüzek megelőzhetőek
2018. július 27.

Az elkövetkező napokban a meteorológiai előrejelzések szerint meleg, a szabadtéri tüzek kialakulásának kedvező idő lesz. Idén eddig csaknem 1700 szabadtéri tűzhöz riasztották országszerte a tűzoltókat. Az esetek szinte kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28