Hírek


Lakástűz és baleset
2019. november 04. 09:48
Több tűzesethez és közúti balesethez is riasztották a Nógrád megyei tűzoltókat vasárnap.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház vasárnap kora délután Mátramindszenten, a Dózsa úton. A bátonyterenyei és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei három vízsugárral fékezték meg a tüzet. A házban egy ember tartózkodott, aki el tudta hagyni az épületet, de a mentők életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították. A helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A kiégett ház és annak környezete lakhatatlanná és életveszélyessé vált, a tűzfal veszélyesen megdőlt.

Árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap kora este Pásztón, a Fő utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, forgalmi akadály nem keletkezett. Az autóban négyen utaztak, közülük egy kiskorút a mentők kórházba szállítottak.

Erdei aljnövényzet és összehordott szemét kapott lángra ötven négyzetméteren, egy két-három méteres mélységű árokban vasárnap este Buják határában. A Héhalom Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei kéziszerszámokkal és vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Utcai villanyvezeték izzott hétfőn hajnalban Érsekvadkerten, a Rózsa úton. A rétsági hivatásos tűzoltók a környező lakóépületeket áramtalanították, és az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Az áramszolgáltató szakemberei a hibás vezetékszakaszt kizárták az elektromos hálózatból és a sérült vezetéket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Bátonyterenyi KvŐ


 

Kapcsolódó képek:

Lakástűz és baleset Lakástűz és baleset Lakástűz és baleset